Acorn Squash Suppe

Acorn squash brukes i denne oppskriften, men avhengig av tilgjengelighet kan du erstatte det med butternut squash. Kanel og muskatnøtt gir litt julesmak til denne klassiske høstsuppen.

Acorn Squash Suppe

Mengde: 720 ml
Tid: 45 min

Kanne: 1,4 L

Ingredienser

  • 360 ml grønnsaksbuljong [eller kyllingbuljong]
  • 3 ss (45 ml) usøtet kokosmelk
  • 1 ts eplecidereddik
  • ½ (275 g) eikenøttsaft, halvert og uten stein
  • ½ (15 g) sjalottløk, skrelt
  • 2 små (6 g) hvitløksfedd, skrelt
  • 1 daddel, uten stein og hakket [eller 1/2 ts lønnesirup]
  • ¼ ts malt kanel
  • 1 klype malt muskatnøtt
  • ⅛ ts salt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. For å steke squashen, legg den med fruktsiden ned på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen på 190 °C i 30–35 minutter, eller til fruktkjøttet er mørt. Tilsett sjalottløk og hvitløksfedd i løpet av de siste 10 minuttene av ovnen.
  2. Når de er avkjølt nok til å håndteres, fjern skallet fra den stekte squashen.
  3. Ha alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i den angitte rekkefølgen og sett på lokket.
  4. Kjør suppesyklusen eller start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 5 minutter og 45 sekunder.