Acorn squash brukes i denne oppskriften, men avhengig av tilgjengelighet kan du erstatte det med butternut squash. Kanel og muskatnøtt gir litt julesmak til denne klassiske høstsuppen.
Acorn Squash Suppe
Mengde: 720 ml
Tid: 45 min
Kanne: 1,4 L
Ingredienser
- 360 ml grønnsaksbuljong [eller kyllingbuljong]
- 3 ss (45 ml) usøtet kokosmelk
- 1 ts eplecidereddik
- ½ (275 g) eikenøttsaft, halvert og uten stein
- ½ (15 g) sjalottløk, skrelt
- 2 små (6 g) hvitløksfedd, skrelt
- 1 daddel, uten stein og hakket [eller 1/2 ts lønnesirup]
- ¼ ts malt kanel
- 1 klype malt muskatnøtt
- ⅛ ts salt, valgfritt
Fremgangsmåte
- For å steke squashen, legg den med fruktsiden ned på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen på 190 °C i 30–35 minutter, eller til fruktkjøttet er mørt. Tilsett sjalottløk og hvitløksfedd i løpet av de siste 10 minuttene av ovnen.
- Når de er avkjølt nok til å håndteres, fjern skallet fra den stekte squashen.
- Ha alle ingrediensene i Vitamix-beholderen i den angitte rekkefølgen og sett på lokket.
- Kjør suppesyklusen eller start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 5 minutter og 45 sekunder.