Benytt deg av vannmelonsesongen med denne enkle, forfriskende varianten av Gazpacho for å kjøle deg ned på varme sommerdager.
Vannmelon Gazpacho
Mengde: 1.2 L
Tid: 2 timer 10 min
Ingredienser
- 400 g vannmelon, kuttet i store biter
- ½ (90 g) rød paprika, uten kjernehus og delt i fire
- ½ (30 g) jalapeño, uten kjernehus og delt i fire
- 1 (20 g) vårløk, vasket og delt i fire
- ½ (250 g) agurk, kuttet i store biter
- 0,5 dl (6 g) frisk koriander, både stilker og blader
- 250 g cherrytomater
- 1 ss fersk limesaft
- ½ ts malt sort pepper
- ¾ ts salt, valgfritt
Fremgangsmåte
- Ha vannmelonen i Vitamix-kannen og sikre lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 20 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot bladene, eller til vannmelonen er glatt.
- Fjern lokket og ha resten av ingrediensene i Vitamix-beholderen i den rekkefølgen som er angitt ovenfor, og sikre lokket. Velg hastighet 7. Puls 5 til 8 ganger, eller til grønnsakene er hakket til ønsket konsistens. Sett gazpachoen i kjøleskapet i minst 2 timer før servering. (Dette lar luftboblene skille seg, smakene smelte sammen og suppen avkjøles helt.)