Tomat- og løkfocaccia

Nyt dette nybakte italienske brødet, rett fra ovnen, med ditt valg av topping.

Tomat- og Løkfocaccia

Mengde:
Tid: 2,5 h

Ingredienser

Til focacciaen –

  • 2,5 dl varmt vann (ca. 43 °C)
  • 1 ts honning
  • 2 ts (7 g) hurtiggjær (1 pakke)
  • 450 g hvetemel spesial
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt, valgfritt
  • 120 ml olivenolje, delt i porsjoner

Til servering –

  • 70 g romatomater, tynt skivet
  • 30 g løk, tynt skivet, sautert
  • 1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 °C.
  2. Bland vann, 1 ts honning og gjær i en liten bolle og rør. La stå i 10 minutter for å aktivere gjæren.
  3. Hell væske, mel, salt og honning i Vitamix-beholderen og sikre lokket.
  4. Slå på maskinen og øk hastigheten til 5. Bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
  5. Ha deigen over i en lett smurt bolle og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve på et varmt sted i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
  6. Forbered en ildfast form på 23 x 23 cm ved å pensle med olivenolje. Når deigen har hevet, ta den ut av bollen og trykk den forsiktig ned i den forberedte ildfaste formen. Dekk deigen med et håndkle igjen og la den heve på et varmt sted i ytterligere 45 minutter. Når deigen har hevet igjen, lag fordypninger i deigen med fingrene og drypp lett over den reserverte olivenoljen. Tilsett tomat, svart hvitløk og løk.
  7. Sett brødet i den forvarmede ovnen og stek i 25 minutter, eller til temperaturen i midten av brødet når 85 °C.