Nyt dette nybakte italienske brødet, rett fra ovnen, med ditt valg av topping.
Tomat- og Løkfocaccia
Mengde: 
Tid: 2,5 h
Ingredienser
Til focacciaen –
- 2,5 dl varmt vann (ca. 43 °C)
- 1 ts honning
- 2 ts (7 g) hurtiggjær (1 pakke)
- 450 g hvetemel spesial
- 2 ss honning
- 1 ts salt, valgfritt
- 120 ml olivenolje, delt i porsjoner
Til servering –
- 70 g romatomater, tynt skivet
- 30 g løk, tynt skivet, sautert
- 1 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 °C.
- Bland vann, 1 ts honning og gjær i en liten bolle og rør. La stå i 10 minutter for å aktivere gjæren.
- Hell væske, mel, salt og honning i Vitamix-beholderen og sikre lokket.
- Slå på maskinen og øk hastigheten til 5. Bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
- Ha deigen over i en lett smurt bolle og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve på et varmt sted i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
- Forbered en ildfast form på 23 x 23 cm ved å pensle med olivenolje. Når deigen har hevet, ta den ut av bollen og trykk den forsiktig ned i den forberedte ildfaste formen. Dekk deigen med et håndkle igjen og la den heve på et varmt sted i ytterligere 45 minutter. Når deigen har hevet igjen, lag fordypninger i deigen med fingrene og drypp lett over den reserverte olivenoljen. Tilsett tomat, svart hvitløk og løk.
- Sett brødet i den forvarmede ovnen og stek i 25 minutter, eller til temperaturen i midten av brødet når 85 °C.



