No-Bake Vegan Cheesecake

Prøv denne veganske cheesecake oppskriften. Vitamix-blenderen er perfekt for å lage både bunnen og fyllet.

No-Bake Vegan Cheesecake

Mengde: 10 porsjoner
Tid: 3,5 h

Behållare: 2 L low profile kanna

Ingredienser

Bunn:

  • 1,2 dl (70 g) ristede, usaltede mandler
  • 1,2 dl (60 g) glutenfri havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss hampfrø
  • ⅛ ts himalayasalt
  • 2,5 dl (140 g) Medjool-dadler, uten stein
  • 2 ts spirulina, valgfritt

Fyll:

  • 200 g cashewnøtter, bløtlagt over natten, avrent
  • 180 ml kokosmelk
  • 90 ml kokosolje
  • 90 ml lønnesirup
  • 90 ml ferskpresset sitronsaft [eller én sitron, skrelt]
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. Til bunnen: Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen og sikre lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 6. Miks i 20 sekunder til blandingen er smuldrete.
  3. Tilsett dadlene og kjør på hastighet 5 i ytterligere 15 sekunder, eller til alt er godt blandet. Bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
  4. Hell røren i en paiform på 23 cm kledd med bakepapir, og trykk godt for å forsegle paideigen. Oppbevar i fryseren mens du forbereder fyllet.
  5. Til fyllet: Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen og sikre lokket.
  6. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 45 sekunder, eller til en jevn masse.
  7. Hell fyllet i paiformen, og sett paien tilbake i fryseren i 3 timer for å stivne. Når du er klar til å servere, ta ut kaken og la den tine i 15 minutter før du skjærer den opp og nyter den.