Prøv denne veganske cheesecake oppskriften. Vitamix-blenderen er perfekt for å lage både bunnen og fyllet.
No-Bake Vegan Cheesecake
Mengde: 10 porsjoner 
Tid: 3,5 h
Behållare: 2 L low profile kanna
Ingredienser
Bunn:
- 1,2 dl (70 g) ristede, usaltede mandler
- 1,2 dl (60 g) glutenfri havregryn
- 2 ss chiafrø
- 2 ss hampfrø
- ⅛ ts himalayasalt
- 2,5 dl (140 g) Medjool-dadler, uten stein
- 2 ts spirulina, valgfritt
Fyll:
- 200 g cashewnøtter, bløtlagt over natten, avrent
- 180 ml kokosmelk
- 90 ml kokosolje
- 90 ml lønnesirup
- 90 ml ferskpresset sitronsaft [eller én sitron, skrelt]
- 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- Til bunnen: Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen og sikre lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 6. Miks i 20 sekunder til blandingen er smuldrete.
- Tilsett dadlene og kjør på hastighet 5 i ytterligere 15 sekunder, eller til alt er godt blandet. Bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
- Hell røren i en paiform på 23 cm kledd med bakepapir, og trykk godt for å forsegle paideigen. Oppbevar i fryseren mens du forbereder fyllet.
- Til fyllet: Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen og sikre lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Miks i 45 sekunder, eller til en jevn masse.
- Hell fyllet i paiformen, og sett paien tilbake i fryseren i 3 timer for å stivne. Når du er klar til å servere, ta ut kaken og la den tine i 15 minutter før du skjærer den opp og nyter den.



