Middelhavs linsesalat

Syrlig sumac og sitroneddik gir frisk smak til denne linseretten.

Middelhavs linsesalat

Mengde:
Tid: 30 min

Ingredienser

Til linsene –

  • 1 ss olivenolje
  • ½ (100 g) løk, i terninger
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl (400 g) linser
  • 1 tørket laurbærblad
  • 720 ml grønnsaksbuljong

Til dressingen –

  • 1 sitron, skrelt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss granateplemelasse
  • 1 ss malt tørket sumak
  • 3 kvister frisk oregano, kun bladene
  • 120 ml extra virgin olivenolje

Topping –

  • ½ bunt italiensk persille, kun bladene, hakket
  • 2 (100 g) romatomater, i terninger
  • ½ dl granateplefrø

Fremgangsmåte:

  1. For linsene: Bland olivenolje, løk og hvitløk i en liten kjele og stek på middels varme til de er blanke. Tilsett linsene, laurbærbladet og grønnsaksbuljongen. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke i 20 minutter, eller til linsene er møre. Sil overflødig væske fra linsene og la det avkjøles.
  2. Til dressingen: Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen og sikre lokket. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
  3. Miks i 25 sekunder, eller til ønsket konsistens er oppnådd.
  4. Servering: Bland linser, dressing og pynt/topping i en serveringsskål.