Syrlig sumac og sitroneddik gir frisk smak til denne linseretten.
Middelhavs linsesalat
Mengde: 
Tid: 30 min
Ingredienser
Til linsene –
- 1 ss olivenolje
- ½ (100 g) løk, i terninger
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 dl (400 g) linser
- 1 tørket laurbærblad
- 720 ml grønnsaksbuljong
Til dressingen –
- 1 sitron, skrelt
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss granateplemelasse
- 1 ss malt tørket sumak
- 3 kvister frisk oregano, kun bladene
- 120 ml extra virgin olivenolje
Topping –
- ½ bunt italiensk persille, kun bladene, hakket
- 2 (100 g) romatomater, i terninger
- ½ dl granateplefrø
Fremgangsmåte:
- For linsene: Bland olivenolje, løk og hvitløk i en liten kjele og stek på middels varme til de er blanke. Tilsett linsene, laurbærbladet og grønnsaksbuljongen. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke i 20 minutter, eller til linsene er møre. Sil overflødig væske fra linsene og la det avkjøles.
- Til dressingen: Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen og sikre lokket. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
- Miks i 25 sekunder, eller til ønsket konsistens er oppnådd.
- Servering: Bland linser, dressing og pynt/topping i en serveringsskål.



