Bytt ut vanlig svine chorizo med denne plante baserte versjonen laget unikt i Vitamix.
Ingredienser
- 6 kopper (600 g) blomkål, kuttet i buketter, ca. 1/2 hode
- 2 kopper (200 g) valnøtter
- 1 middels (125 g) løk
- 3 hvitløks fedd
- 3 chipotle pepper i adobo saus, pluss 2 ss saus til senere bruk
- 1 ts spisskummen frø
- ½ ts korianderfrø
- 2 ts paprika
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ts kosher salt, valgfritt
- pynt med kål i terninger, 6 porsjoner
- pynt med løk i terninger, 6 porsjoner
- pynt med tomat i terninger, 6 porsjoner
- 12 maismel tortillas
Fremgangsmåte
Veibeskrivelse
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Hakk blomkål og valnøtter til passelig store biter. Et tips er å slippe ingrediensene ned i bladene gjennom lokket mens knivene er på hastighet 7. Ha dette til side når alt er hakket.
- Legg de resterende ingrediensene (bortsett fra servering) i Vitamix-beholderen og fest lokket. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 35-45 sekunder.
- Tilsett adobo-sausen til den hakkede blomkål- og valnøttblandingen, rør forsiktig for å kombinere. Spre blandingen jevnt ut på et bakeark sprayet med non-stick spray. Stek i forvarmet ovn i 15-20 minutter, ta deretter ut og snu blandingen med en slikkepott. Sett blandingen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20 minutter.
- Fjern blandingen fra ovnen og server sammen hver mais tortilla, toppet med strimlet kål, tomater i terninger og løk.
