Blåbær og bananmuffins

Med havregryn, mandeldrikk og søtet med dadler, bananer og eplemos i stedet for sukker. Perfekt snack!

Blåbær og bananmuffins

Mengde: 12 st
Tid: 40 min

Kanne: 2 L low profile kanne

Ingredienser

  • 60 ml mandeldrikk
  • 2 stk middels store (240 g) bananer
  • 120 ml eplemos [eller 2 egg]
  • 120 ml lønnesirup [eller dadler, uten stein]
  • 1,2 dl mandelsmør
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 180 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ¼ ts salt, valgfritt
  • 75 g ferske blåbær

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Smør et muffinsbrett med plass til 12 muffins.
  2. Ha alle ingrediensene i kannen, unntatt de ferske blåbærene, etter rekkefølgen i listen og sikre lokket.
  3. Start blenderen på laveste hastighet og øk raskt til høyeste hastighet. Blend i 30 sekunder eller til røren er glatt.
  4. Vend forsiktig inn de ferske blåbærene i røren. Fordel deretter røren i muffinsformene, fyll dem til ca. 3/4 fulle, ikke helt opp til kanten.
  5. Stek i ovnen i 20 minutter, til toppen er lett gyllenbrun og gjennomstekt. La muffinsene avkjøles i 10–15 minutter før servering.