Med havregryn, mandeldrikk og søtet med dadler, bananer og eplemos i stedet for sukker. Perfekt snack!
Blåbær og bananmuffins
Mengde: 12 st
Tid: 40 min
Kanne: 2 L low profile kanne
Ingredienser
- 60 ml mandeldrikk
- 2 stk middels store (240 g) bananer
- 120 ml eplemos [eller 2 egg]
- 120 ml lønnesirup [eller dadler, uten stein]
- 1,2 dl mandelsmør
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 180 g havregryn
- 1 ts bakepulver
- ½ ts natron
- ¼ ts salt, valgfritt
- 75 g ferske blåbær
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 °C. Smør et muffinsbrett med plass til 12 muffins.
- Ha alle ingrediensene i kannen, unntatt de ferske blåbærene, etter rekkefølgen i listen og sikre lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet og øk raskt til høyeste hastighet. Blend i 30 sekunder eller til røren er glatt.
- Vend forsiktig inn de ferske blåbærene i røren. Fordel deretter røren i muffinsformene, fyll dem til ca. 3/4 fulle, ikke helt opp til kanten.
- Stek i ovnen i 20 minutter, til toppen er lett gyllenbrun og gjennomstekt. La muffinsene avkjøles i 10–15 minutter før servering.