Vår historie begynte i 1921 da William Grover Barnard, kjærlig kjent som “Papa” til oss alle, sto overfor utfordrende økonomiske tider som snart ville føre til den store depresjonen.

“Papa” begynte å reise landet rundt som selger av moderne kjøkkenprodukter. Det var ved å hjelpe en venn gjennom sin sykdom at han begynte å knytte verdien av næringsrik mat til helse og velvære. Papa endret navnet på sin virksomhet til The Natural Food Institute, og ble pioner i helsekostindustrien, studerte og lærte folk alt han visste om mat og helse.

I 1937 ble Papa introdusert for et nytt produkt, blenderen. Han så straks verdien av denne måten for å raskt og enkelt kunne forberede sunne matvarer som også smakte godt. Han fokuserte all sin oppmerksomhet på å selge dette nye produktet, som etterkommeren etter Papa kalte “Vita-Mix”, fordi vita betyr livet .

I 1949 overtalte sønnen til William, Bill Barnard, han til å ta demonstrasjonen sin live på det nyeste på den tiden, TV-apparatet.  I 1949 skapte han den første reklamefilmen i USA for å demonstrere hvordan Vitamix blenderen kunne hjelpe familier å spise sunnere med hele matvarer. Og gikk dermed inn i historien som skaperen av landets første reklame.

I 1955 arvet Bill Barnard selskapet, og noen år senere, i 1964, når sønnen hans Grover kom med i selskapet endret de navnet til Vita-Mix Corporation.  Å vite fordelene med å bruke hele grønnsaker og generelt hele ingredienser, var Bill fast bestemt på å gjøre sunt matlaging enda enklere og enda bedre. Vitamix ble kraftigere og mer allsidig, og skilte seg klart ut fra andre produkter på markedet. I 1969 introduserte han Vitamix 3600, den første blenderen som kunne lage varm suppe, blande iskrem, male korn og elte brøddeig.

Tretti år senere brukte den daværende direktøren , John Barnard, og hans bror sin teknologiske bakgrunn for å gjøre betydelige forbedringer av ytelsen og holdbarheten til Vitamix-produktlinjen. Videre utviklet teknologien seg som gjør at familier i dag kan passere sine elskede Vitamix-maskiner fra en generasjon til en annen . I 1985 utviklet de den første Vitamix kommersielle blenderen, Mix’n Machine. Johns visjon etablerte oss da som den første høyytelsesblenderen i mat service-industrien – der kvaliteten, ytelsen og verdien fortsetter å sette standarden. I dag finnes en komplett serie kommersielle Vitamix-maskiner i gourmetrestauranter og ledende kjeder rundt om i verden.

Vi fortsetter å skape fantastiske kvalitetsprodukter gjennom deres tilbakemeldinger og avansert teknologi. Vi er fast bestemt på å skape en bedre fremtid gjennom familieverdier og sunn, deilig mat. Og vi er forpliktet til å forbedre livskvaliteten til folks liv.

Hva Papa Barnard innså for flere tiår siden, er nå vanlig kunnskap: Verden kan være et sunnere og bedre sted gjennom næringsrik mat. Det er ikke bare vår fakkel – det er en lidenskap holdt av mange. Vennligst bli med oss ​​for å endre måten verden tenker på i forhold til mat, kvalitetsprodukter og kundeservice. Vi kan gjøre en større forskjell-sammen. Du kan også være en del av vår historie.

 

Til din helse,

Fra oss i Vitamix.