Rot grønnsakssuppe og Dumplings

Dumplings og en solid rot grønnsaksuppe gjør dette til et must å prøve i det kalde været.

Ingredienser

For dumplings –

  • ½ kopp (60 g) hel hvete
  • ½ kopp (70 g) universalvår
  • 2 store egg
  • ½ ts salt, valgfritt
  • 1 ss olivenolje
  • ¼ kopp (60 ml) havremelk


Til suppen –

  • 1 ss olivenolje
  • ½ medium (100 g) gul løk, hakket
  • 2 (80 g) selleristilker, hakket
  • 1 (90 g) gulrot, hakket
  • 2 (240 g) pastinakk, hakket
  • 3 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 ss friske timianblader, ca 10
  • kvister
  • 5 kopper (1,2 l) grønnsaksbuljong
  • 1 ts salt, valgfritt
  • 1 ts malt svart pepper
  • 2 kopper (260 g) erter

Fremgangsmåte

Til suppen:

  1. Varm opp en stor suppegryte til middels høy varme. Tilsett oljen og tilsett deretter grønnsaksblandingen og
    salt. Stek i 5 – 7 minutter. Tilsett kraft og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke
    10 minutter.
  2. Mens suppen småkoker, legg dumplingsingrediensene i Vitamix-beholderen og
    fest lokket. Start blenderen på laveste hastighet og øk til variabel 5. Bland i 10
    sekunder. Deigen skal ligne på en bacon.
    3. For å fullføre suppen: Tilsett suppeblandingen forsiktig i Vitamix-beholderen og fest lokket.
  3. Kjør Dips & Spreads-programmet eller start blenderen på laveste hastighet, deretter raskt
    øke til høyeste hastighet. Bland i 60 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene
    mot knivene.
    4. Ha suppen tilbake i kjelen og kok opp. Dropp dumplings i 1 ss ved en øse og
    la koke. Dumplings vil stige til toppen av suppen når de er ferdig i ca. 2 – 3 minutter.
    Tilsett erter og la det småkoke til lysegrønne og gjennomkokte.