Dumplings og en solid rot grønnsaksuppe gjør dette til et must å prøve i det kalde været.
Ingredienser
For dumplings –
- ½ kopp (60 g) hel hvete
- ½ kopp (70 g) universalvår
- 2 store egg
- ½ ts salt, valgfritt
- 1 ss olivenolje
- ¼ kopp (60 ml) havremelk
Til suppen –
- 1 ss olivenolje
- ½ medium (100 g) gul løk, hakket
- 2 (80 g) selleristilker, hakket
- 1 (90 g) gulrot, hakket
- 2 (240 g) pastinakk, hakket
- 3 hvitløksfedd, skrelt
- 1 ss friske timianblader, ca 10
- kvister
- 5 kopper (1,2 l) grønnsaksbuljong
- 1 ts salt, valgfritt
- 1 ts malt svart pepper
- 2 kopper (260 g) erter
Fremgangsmåte
Til suppen:
- Varm opp en stor suppegryte til middels høy varme. Tilsett oljen og tilsett deretter grønnsaksblandingen og
salt. Stek i 5 – 7 minutter. Tilsett kraft og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke
10 minutter. - Mens suppen småkoker, legg dumplingsingrediensene i Vitamix-beholderen og
fest lokket. Start blenderen på laveste hastighet og øk til variabel 5. Bland i 10
sekunder. Deigen skal ligne på en bacon.
3. For å fullføre suppen: Tilsett suppeblandingen forsiktig i Vitamix-beholderen og fest lokket. - Kjør Dips & Spreads-programmet eller start blenderen på laveste hastighet, deretter raskt
øke til høyeste hastighet. Bland i 60 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene
mot knivene.
4. Ha suppen tilbake i kjelen og kok opp. Dropp dumplings i 1 ss ved en øse og
la koke. Dumplings vil stige til toppen av suppen når de er ferdig i ca. 2 – 3 minutter.
Tilsett erter og la det småkoke til lysegrønne og gjennomkokte.