Ved også å bruke sjokolade uten melk, blir dette en vegansk kake som alle vil elske.
Ingredienser
- 60 ml kokosolje, pluss ekstra for å smøre formen
- 1,8 dl (90 g) hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 75g sjokolade, 60-70% kakao fungerer best
- 1,25 dl (80 g) brunt sukker
- 60 ml lønnesirup
- 1 klype salt, valgfritt
- 1,8 dl aquafaba (kikertpasta), uten salt
- ¼ ts krem av tartar
- 1,8 dl (115 g) sjokoladeknapper 60-70 % kakao fungerer best
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader. Smør en bakeform på 22 cm x 22 cm med kokosolje og sett til side.
- Ha mel og bakepulver i en middels bolle og bland sammen, og sett til side.
60ml kokosolje, 75g sjokolade, brunt sukker, lønnesirup og en klype salt (valgfritt) i en liten kjele og smelt over middels varme. Rør til alt er godt blandet. - Fjern fra varmen og avkjøl til romtemperatur.
- Når den er avkjølt blander du sjokoladeblandingen i bollen med mel og bakepulver. Rør sammen og sett til side.
- Plasser aquafabaen og kremen av tartar i Vitamix-airkannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket. Velg hastighet 1 og start maskinen. Øk sakte til hastighet 7 og bland i 35 til 45 sekunder, eller til konsistensen er luftig og litt fast.
- Brett aquafabaen inn i sjokoladeblandingen. Hell røren forsiktig i den forberedte firkantede bakebollen.
- Dryss over 115 g sjokolade knapper.
Stek i forvarmet ovn i 45 til 55 minutter. Sjekk med en tannpirker eller nål at den ikke er klissete.
La avkjøles til romtemperatur før servering.