Bland physalis, jalapeños, koriander, løk, hvitløk, limejuice og salt for en syrlig og krydret salsa perfekt til chips eller som tilbehør til grill retter.

Ingredienser

  • 915 g physalis, fjern fra skinnet, skyll godt
  • 1 (215 g) gul løk, skrelt og delt i biter
  • 1 liten (55 g) jalapeño, fjern frøene om nødvendig for å fjerne litt styrke
  • 2 ss (30 ml) ekstra virgin olivenolje
  • 1 haug (15 g) friske korianderblader
  • 1 lime, skrelt
  • 1½ ts salt

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen 260 grader.
  2. Kle en stekeplate med folie. Legg physalis, løk og jalapeno på en tallerken og bland med olivenolje. Snu innholdet på platen rundt 3-4 ganger til det er gjennomstekt, nesten svart på alle sider.
  3. La blandingen avkjøles litt, legg deretter i Vitamix-kannen med de resterende ingrediensene og fest lokket.
  4. Kjør programmet Sauser og blandinger, eller start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
  5. Bland i 60 sekunder, bruk tamperen til å trykke ned ingrediensene
    mot knivbladene.
  6. For en tykk salsa velger du heller hastighet 7. Puls 5 – 10 ganger eller til ønsket konsistens.