Bland physalis, jalapeños, koriander, løk, hvitløk, limejuice og salt for en syrlig og krydret salsa perfekt til chips eller som tilbehør til grill retter.
Ingredienser
- 915 g physalis, fjern fra skinnet, skyll godt
- 1 (215 g) gul løk, skrelt og delt i biter
- 1 liten (55 g) jalapeño, fjern frøene om nødvendig for å fjerne litt styrke
- 2 ss (30 ml) ekstra virgin olivenolje
- 1 haug (15 g) friske korianderblader
- 1 lime, skrelt
- 1½ ts salt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen 260 grader.
- Kle en stekeplate med folie. Legg physalis, løk og jalapeno på en tallerken og bland med olivenolje. Snu innholdet på platen rundt 3-4 ganger til det er gjennomstekt, nesten svart på alle sider.
- La blandingen avkjøles litt, legg deretter i Vitamix-kannen med de resterende ingrediensene og fest lokket.
- Kjør programmet Sauser og blandinger, eller start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
- Bland i 60 sekunder, bruk tamperen til å trykke ned ingrediensene
mot knivbladene. - For en tykk salsa velger du heller hastighet 7. Puls 5 – 10 ganger eller til ønsket konsistens.