Thai karri involverer vanligvis en kompleks prosess, men Vitamix kan raskt og effektivt blande disse unike ingrediensene og krydderne. Sammen med en fersk pizzadeig kan denne lages med grønnsaker og vegansk ost til en magisk deilig pizza.

Ingredienser

Sausen:

  • 2 ss (30 ml) druekjerneolje
  • 2 stk (350 g) gul løk, skrelt, kuttet i biter
  • 2 stykker (15 g) fersk ingefær, i skiver
  • 2 stilker sitrongress, i skiver
  • 4 hvitløksfedd, skrellet, moset
  • 6 grønne løk
  • 1 (5 g) Thai rød chili
  • 4 ss (60) rød karripasta
  • 1 boks (790 g) Roma-tomater
  • 2 ss (30 ml) fiskesaus
  • 2 ss (30 ml) honning

Oppskrift på pizzabunn finner du her.

Fremgangsmåte

  1. I en middels kjele: Varm opp olivenolje på middels varme, tilsett deretter løk, ingefær, sitrongress, hvitløk og løk. Stek til de er lysebrune, ca 12 – 15 minutter. Hell en liten mengde vann for å unngå brenning.
  2. Tilsett chili og karripasta og stek videre i 5 minutter. Tilsett så tomater, honning og fiskesaus. La småkoke i 20 – 25 minutter, la nesten all væsken fordampe/koke av.
  3. Ta av platen og la avkjøles.
  4. Legg ingrediensene i Vitamix-kannen og fest lokket. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland inn 40-50
    sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivbladene.