Lag den perfekte pizzaen ved å lage denne hjemmelagde pizzadeigen.
Ingredienser
- 7,1 dl (360 g) hvetemel
- 1 ½ ts tørr gjær
- 1 ts salt, valgfritt
- 240 ml varmt vann
- 4 ts olivenolje
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220°C.
- Ha mel, gjær og salt i Vitamix-kannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
- Sett maskinen på hastighet 1 og puls i 5 sekunder for å kombinere de tørre ingrediensene.
- Velg hastighet 6 og fjern pluggen. Puls 30 korte ganger på 25 sekunder mens du sakte heller olje og vann gjennom åpningen i lokket.
- Ta av lokket og bruk en slikkepott til å skrape ned innholdet som sitter fast på sidene av kannen.
- Sett på lokket igjen og fortsett å pulsere 30 ganger, til en deigkule tar form. Deretter pulser du i ytterligere 10-15 sekunder.
- Hell deigen ut av kannen og fortsett å elte for hånd på en benk i 1 minutt. Legg deigen i en smurt bolle og la stå på et lunt sted i ca 1 time, til deigen har hevet til dobbel størrelse.
- Del deigen i to og flat/kjevle dem ut til 30 cm pizza bunner. Topp med det du måtte ønske!
Stek i ovnen i 12-15 minutter til de er gyllenbrune (og toppingen ser klar ut overalt).