Grillede grønnsaker og Quinoa salat

Quinoa er et flott plante basert protein, tilsett noen grillede sesongens grønnsaker og en frisk urtevinaigrette, og du har en deilig sunn rett som hele familien vil elske. Tilsett gjerne grønnsakene som sesongen byr på og urter du dyrker i hagen din. Nyt!

Ingredienser

Til salaten:

  • 9,5 dl (650 g) kokt quinoa, kald
  • 2 stk (350 g) rød paprika, uten stilk og kjerne
  • 1 stk (250 g) rødløk, skrelt, delt i fire kiler
  • 2 (375 g) squash, halvert på langs
  • 4,75 dl (175 g) blomkål, delt i små buketter

Til dressingen:

  • 120 ml eplecidereddik
  • 120 ml kaldt vann
  • 2 ss (30 ml) dijonsennep
  • 2 lime, skrelt
  • 3 ss (45 ml) honning
  • 8 tørkede aprikoser
  • 4 friske mynteblader
  • 2 friske basilikumblader
  • 1 ss fersk gressløk

Fremgangsmåte

Til dressingen:

  1. Ha alle ingrediensene i Vitamix-kannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
    Kjør programmet for Sauser og rører eller start maskinen på laveste hastighet og øk raskt til høyeste hastighet.
  2. Bland i 40-50 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivbladene.

For salaten:

  1. Start grillen på middels varme.
    Dekk grønnsakene med olje og krydre grønnsakene lett. Grill til grønnsakene er myke. Sett til side og la avkjøles. Så snart de er avkjølt kutter du grønnsakene i grovere biter.
  2. I en stor bolle; bland sammen grønnsaker, quinoa, og ca 3 dl av vinaigretten. Klar!