Vegetarisk Rotgrønnsaksuppe med Dumplings

En varmende suppe med dumplings laget av sesongens rotgrønnsaker – et must å prøve på en kjølig dag.

Ingredienser
Dumplings:

  • 1,25 dl (60 g) fullkornsmel
  • 1,25 dl (70 g) hvetemel
  • 2 store egg
  • ½ ts salt (valgfritt)
  • 1 ss olivenolje
  • 60 ml havre melk

Suppe:

  • 1 ss olivenolje
  • ½ middels gul løk, hakket
  • 2 (80 g) stilker selleri, hakket
  • 1 (90 g) gulrot, hakket
  • 2 (240 g) pastinakk, hakket
  • 3 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 ss friske timianblader (ca. 10)
  • 1,2 L grønnsaksbuljong
  • 1 ts salt (valgfritt)
  • 1 ts malt svart pepper
  • 260 g erter

Fremgangsmåte

  1. Sett en stor kjele på komfyren over middels varme. Tilsett olje, grønnsaker og salt. Stek i 5 – 7 minutter.
  2. Ha så ned buljongen og la det koke opp. Når det koker – senk varmen og la suppen småkoke i 10 minutter.
  3. Mens suppen småkoker, legg dumplingsingrediensene i Vitamix-kannen og fest lokket.
  4. Start maskinen på laveste hastighet og øk til hastighet 5. Bland i 10 sekunder.
  5. Blandingen skal ha konsistens som en røre. Overfør til en egen bolle
    For å tilberede suppen: Hell suppen i Vitamix-kannen og fest lokket.
  6. Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste. Bland i 60 sekunder og bruk tamperen om nødvendig for å presse ingrediensene mot knivbladene.
  7. Hell suppen tilbake i kjelen og la den koke opp igjen. Form små dumplings (1 ss størrelse) og slipp dem en etter en i suppen. De vil flyte opp til overflaten igjen når de er klare. Når det skjer, er suppen klar!