Prøv å lage dette veganske alternativet laget med kikertmel malt i din Vitamix.
Beholder: Vitamix Ascent 1,4 L AER kanne+ Ascent 1,4 tørr kanne.
Ingredienser
- 3,5 dl (210 g) kikertmel (malt i tørr kannen)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts havsalt
- 1 klype malt svart pepper
- ½ liten (150 g) zucchini, i terninger
- 2 ss friske basilikumblader, hakket
- 180 ml aquafaba (kikertpasta)
- ¼ ts krem av tartar
- 180 ml mandelmelk
- 2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
- Forvarm vaffeljernet på høyeste innstilling.
- Ha kikertmel, bakepulver, salt, pepper, zucchini, basilikum i en bolle og rør om.
- Hell aguafabaen og kremen av tartar i Vitamix-luftekannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
- Start maskinen på laveste hastighet og øk deretter sakte til hastighet 7.
- Bland i 1 minutt eller til aguafabablandingen er omtrent tre ganger størrelsen. Legg til side.
- Rør mandelmelk og olivenolje inn i kikert- og zucchiniblandingen.
- Avslutt med å helle over aquafabaen til resten av blandingen i bollen, brett den forsiktig inn i røren. La røren hvile i 10 minutter før du steker vaflene.