Prøv å lage dette veganske alternativet laget med kikertmel malt i din Vitamix.

Beholder: Vitamix Ascent 1,4 L AER kanne+ Ascent 1,4 tørr kanne.

Ingredienser

  • 3,5 dl (210 g) kikertmel (malt i tørr kannen)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts havsalt
  • 1 klype malt svart pepper
  • ½ liten (150 g) zucchini, i terninger
  • 2 ss friske basilikumblader, hakket
  • 180 ml aquafaba (kikertpasta)
  • ¼ ts krem ​​av tartar
  • 180 ml mandelmelk
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Forvarm vaffeljernet på høyeste innstilling.
  2. Ha kikertmel, bakepulver, salt, pepper, zucchini, basilikum i en bolle og rør om.
  3. Hell aguafabaen og kremen av tartar i Vitamix-luftekannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
  4. Start maskinen på laveste hastighet og øk deretter sakte til hastighet 7.
  5. Bland i 1 minutt eller til aguafabablandingen er omtrent tre ganger størrelsen. Legg til side.
  6. Rør mandelmelk og olivenolje inn i kikert- og zucchiniblandingen.
  7. Avslutt med å helle over aquafabaen til resten av blandingen i bollen, brett den forsiktig inn i røren. La røren hvile i 10 minutter før du steker vaflene.