I det kalde vinterværet liker vi å varme oss med en rykende varm suppe.
Ingredienser Suppe
- 1 ss olivenolje
- ½ gul løk, hakket
- ½ stangselleri, hakket
- ½ gulrot, hakket
- 1 fedd hvitløk
- ¼ teskje salt
- 720 ml grønnsaksbuljong
- 1 laurbærblad
- 215 g ristede kastanjer (ekte kastanjer som kan kjøpes i dagligvarebutikker)
60 ml cashew melk
½ ss tørr sherry
Ingredienser Krutonger
- 1 ½ ss olivenolje
- 125,00 g rustikk brød, uten kanter, i terninger
- ¼ teskje safran
Fremgangsmåte
- I en stor kjele: varm olivenolje på middels varme. Tilsett løk, selleri, gulrot, hvitløk og salt. Stek sakte til de er myke (ca. 8 minutter).
- Hell i grønnsaksbuljong, legg ned laurbærblad og la det koke. Senk varmen og la det småkoke i 5 minutter.
- Tilsett kastanjene og la småkoke til kastanjene og grønnsakene er myke. Fjern fra pannen og la avkjøles litt. Fjern lagerbladet.
- Hell suppen i Vitamix-kannen og fest lokket.
- Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 40-50 sekunder. Hell tilbake i pannen og la det surre litt lenger.
I mellomtiden, i en stekepanne, hell olivenolje og brødterningene og stek på middels varme, til de får en gyllen farge (ca. 3 minutter). Tilsett safran og fortsett å steke til krutongene blir fra gule til brune. - Del suppen i dype tallerkener og topp med krutongene.