Kastanje Suppe

I det kalde vinterværet liker vi å varme oss med en rykende varm suppe.

Ingredienser Suppe

  • 1 ss olivenolje
  • ½ gul løk, hakket
  • ½ stangselleri, hakket
  • ½ gulrot, hakket
  • 1 fedd hvitløk
  • ¼ teskje salt
  • 720 ml grønnsaksbuljong
  • 1 laurbærblad
  • 215 g ristede kastanjer (ekte kastanjer som kan kjøpes i dagligvarebutikker)
    60 ml cashew melk
    ½ ss tørr sherry

Ingredienser Krutonger

  • 1 ½ ss olivenolje
  • 125,00 g rustikk brød, uten kanter, i terninger
  • ¼ teskje safran

Fremgangsmåte

  1. I en stor kjele: varm olivenolje på middels varme. Tilsett løk, selleri, gulrot, hvitløk og salt. Stek sakte til de er myke (ca. 8 minutter).
  2. Hell i grønnsaksbuljong, legg ned laurbærblad og la det koke. Senk varmen og la det småkoke i 5 minutter.
  3. Tilsett kastanjene og la småkoke til kastanjene og grønnsakene er myke. Fjern fra pannen og la avkjøles litt. Fjern lagerbladet.
  4. Hell suppen i Vitamix-kannen og fest lokket.
  5. Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 40-50 sekunder. Hell tilbake i pannen og la det surre litt lenger.
    I mellomtiden, i en stekepanne, hell olivenolje og brødterningene og stek på middels varme, til de får en gyllen farge (ca. 3 minutter). Tilsett safran og fortsett å steke til krutongene blir fra gule til brune.
  6. Del suppen i dype tallerkener og topp med krutongene.