Vegansk vri på klassisk Buffalo Chicken Dip.

Ingredienser

  • 240 ml grønnsaks buljong
  • 180 ml varm saus (chilisaus)
  • 7 dl (415 g) ristede cashewnøtter
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 (255 g) revet, tilberedt jackfrukt
  • 2,5 dl (85 g) vegansk ost, revet

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 205°C. Smør, eller lag en ildfast form med bakepapir. Legg til side.
  2. Hell grønnsaksbuljong, varm saus, ristede cashewnøtter, hvitløk- og løkpulver og næringsgjær i Vitamix-kannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
  3. Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
  4. Bland i 40-50 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivbladene.
  5. Kombiner jackfrukt og saus i en middels bolle, hell deretter i en bakebolle, topp med ost.
  6. Sett i ovnen i 35-45 minutter.
    Ta ut av ovnen og server med grønnsaker og chips.