Vegansk vri på klassisk Buffalo Chicken Dip.
Ingredienser
- 240 ml grønnsaks buljong
- 180 ml varm saus (chilisaus)
- 7 dl (415 g) ristede cashewnøtter
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts løkpulver
- 2 ss næringsgjær
- 1 (255 g) revet, tilberedt jackfrukt
- 2,5 dl (85 g) vegansk ost, revet
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 205°C. Smør, eller lag en ildfast form med bakepapir. Legg til side.
- Hell grønnsaksbuljong, varm saus, ristede cashewnøtter, hvitløk- og løkpulver og næringsgjær i Vitamix-kannen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
- Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
- Bland i 40-50 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivbladene.
- Kombiner jackfrukt og saus i en middels bolle, hell deretter i en bakebolle, topp med ost.
- Sett i ovnen i 35-45 minutter.
Ta ut av ovnen og server med grønnsaker og chips.