En oppskrift som er gått i arv innen Vitamix-familien: Bestemor Carpenters klassiske eplekake er laget med litt sunnere ingredienser for å nytes uten å føle skyld.
Ingredienser
- 32 medjool dadler, uten sten
- 1,25 dl eplemos
- 1,25 dl gresskarpuré
- 500 g epler i terninger
- 120 g valnøtter
- ½ ts salt
- 4,75 dl (260 g) fullkornsmel
- 2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175°C. Forbered en ildfast form, ca mål: 23×33 cm.
- Legg dadlene i en dyp bolle, hell i kokende vann slik at det akkurat dekker dem. La trekke i to timer. Etter bløtlegging sparer du 0,5 dl væske. Sil av resten av vannet.
- Legg dadlene og den lagrede væsken i Vitamix-kannen og fest lokket.
- Start maskinen på laveste hastighet og øk deretter raskt til høyeste. Bland i 40-50 sekunder. Dette skal gi ca 4,75 dl daddelpasta.
- Bland daddelpastaen i en stor bolle/bolle sammen med eplemos, gresskarpuré og salt.
- Tilsett eplebiter og valnøtter i blandingen og bland alt sammen. Tilsett så de resterende tørre ingrediensene gradvis til alt er grundig blandet til en jevn røre.
- Hell alt over i bakebollen og sett i ovnen Stek i 30 min, eller til det ikke lenger er klissete inni (sjekk med spyd eller tannpirker).