Super søte paier, som er morsomme å servere som dessert til enhver middag. Eller til kaffen i stedet for en klassisk eplepai. Denne varianten spises med hendene og er derfor også perfekt å ha med seg på piknik med mer.
Ingredienser
- 120 ml vann
- 275 g ristede epler, ca. 6-7 stk
- 7 dadler, uthulet
- 1 appelsin + skall
- 1 kanelstang
- 60 ml lin egg (vegansk egg erstatning laget av linfrø og vann, eller chiafrø og vann – du finner eksempler på oppskrifter her)
Paideig (se oppskrift under)
Gjør dette
- Ha vann, epler, dadler, kanel, appelsin og appelsinskall i Vitamix-kannen i den viste rekkefølgen og fest lokket.
- Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste. Bland i 40 – 50 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot knivbladene.
- Sett i kjøleskapet til paideigen er klar.
Slik lager du paien: - Kjevle ut deigen slik at den blir ca 3 mm tykk, på melet overflate. Del opp i rektangler på 10 cm x 5 cm. Bruk så resten av deigen til å lage flere rektangler, til du har brukt opp alt.
- Pensle toppen av 2 rektangler med eggerstatningen og legg 3-4 ss fyll i midten. Legg så det ene rektangelet oppå det andre, kant i kant. Klem sammen og prikk forsiktig kantene med en gaffel. Lag så 2 – 3 lufte-/luftespalter på toppen av deigen.
- Gjenta med gjenværende deig og fyll.
Pensle mini paiene med egg erstatning. Stek så i ovnen i 35-45 minutter på 175 grader. La avkjøle før servering.
Pai deig:
- 4,75 dl (350 g) fullkorns mel
- 2,4 dl (115 g) hvetemel
- 1 ts salt, valgfritt
- 150 g vegetabilsk smør, kaldt, kuttet i terninger
- 180 ml vann
