Denne enkle kombinasjonen av sesongens frukt og krydder gjør en supersmakfull topping til alle vinterdessert. Server som saus på en klassisk vaniljeis! Etter å ha prøvd dette vil du aldri gå tilbake til butikkkjøpt saus.
Eple kanel og daddelsirup
Mengde: 360ml
Tid: 20 min
Ingredienser
- 180 ml kaldt vann
- 5 medjool dadler, pitted
- 2 mellomstore epler (250 g), uten kjernehus
- 1 kanel stang
Gjør dette
- Plasser alle ingrediensene i Vitamix-kannen i rekkefølgen ovenfor og fest lokket.
- Start Sauser og røre-programmet (hvis du har en på maskinen). Ellers starter du maskinen på laveste hastighet, og øk deretter til høyeste hastighet. Bland i 60 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot bladet.
- Hell over i en panne og la småkoke på middels varme i ca 15 minutter, eller til mengden er redusert med 1/3. Slå av komfyren og la den avkjøles i pannen, ca 10 minutter før du heller alt i en beholder. Sirupen oppbevares deretter i kjøleskapet.