Gulrot suppe med Jule krydder

En suppe som er perfekt å servere til jul. Et tips for å spare tid er å steke grønnsakene på forhånd og deretter oppbevare dem i fryseren. På den måten trenger du bare tilsette grønnsaksbuljong og ha suppen klar på noen minutter.

Gulrot suppe med Jule krydder

Mengde: 960 ml
Tid: 1 t

Ingredienser

 • 295 g gulrøtter, kuttet i biter
 • 90 g rød paprika, kuttet i biter
 • 1 fedd hvitløk, most
 • ½ (60 g) gul løk, skrelt og i terninger
 • 5 g fersk ingefær, skrelt
 • 4 ss friske korianderblader
 • ½ ts blandet krydder
 • ½ ts salt
 • ¼ ts malt svart pepper
 • 1 ss olivenolje
 • 600 ml grønnsaks buljong

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200°C.

2. I en bolle; bland gulrøtter, paprika, hvitløk, løk, ingefær, koriander, blandet krydder, salt, sort pepper og olivenolje. Rør godt for å blande. Fordel blandingen på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 45 minutter. Ta ut og la avkjøles litt.
3. Ha buljong sammen med de stekte ingrediensene i Vitamix-kannen og fest lokket.
4. Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter til høyeste. Blend i 6 minutter, til det kommer damp fra lokket, eller velg Hot Soup-programmet hvis du har en maskin med forhåndsinstallerte programmer og la den bli ferdig.