Hvitløk Aioli

Butikk kjøpt majones kan bare ikke måle seg med hjemmelaget aioli. Bare legg til stekt hvitløk (eller hvitløks pulver) som i denne oppskriften for en ekstra dimensjon av smak. Server som dipp eller som saus på taco.

Hvitløk Aioli

 Mengde: 420 g

Tid: 11 min

Ingredienser

  • 3 eggeplommer
  • ¼ fersk sitronsaft
  • ¼ ts salt, valgfritt
  • ¼ ts malt svart pepper
  • 1 ts hvitløks pulver, eller hvitløks puré
  • 1¼ dl lett olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Plasser eggeplommer, sitronsaft, salt, pepper og hvitløk i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk sakte til variabel 6. Bland i 15 sekunder.
  3. Mens blenderen fortsatt er i gang, fjern lokk pluggen og hell sakte olje gjennom lokkpluggåpningen. Når blandingen begynner å tykne, kan oljen tilsettes raskere. Fullfør å helle oljen og etter blanding i ytterligere 15 sekunder, fest lokket. Øk hastigheten til variabel 10 og bland i 3 til 5 sekunder. Stopp blenderen.
  4. Avkjøl i en lufttett beholder i opptil 1 uke.

Kokkens tips: Aer beholderen vil hjelpe deg å oppnå en mye tettere emulsjon. Dette fører til sauser som er veldig tykke og jevne og med plass til tillegg uten å bli suppete.