Butikk kjøpt majones kan bare ikke måle seg med hjemmelaget aioli. Bare legg til stekt hvitløk (eller hvitløks pulver) som i denne oppskriften for en ekstra dimensjon av smak. Server som dipp eller som saus på taco.
Hvitløk Aioli
Mengde: 420 g
Tid: 11 min
Ingredienser
- 3 eggeplommer
- ¼ fersk sitronsaft
- ¼ ts salt, valgfritt
- ¼ ts malt svart pepper
- 1 ts hvitløks pulver, eller hvitløks puré
- 1¼ dl lett olivenolje
Fremgangsmåte
- Plasser eggeplommer, sitronsaft, salt, pepper og hvitløk i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk sakte til variabel 6. Bland i 15 sekunder.
- Mens blenderen fortsatt er i gang, fjern lokk pluggen og hell sakte olje gjennom lokkpluggåpningen. Når blandingen begynner å tykne, kan oljen tilsettes raskere. Fullfør å helle oljen og etter blanding i ytterligere 15 sekunder, fest lokket. Øk hastigheten til variabel 10 og bland i 3 til 5 sekunder. Stopp blenderen.
- Avkjøl i en lufttett beholder i opptil 1 uke.
Kokkens tips: Aer beholderen vil hjelpe deg å oppnå en mye tettere emulsjon. Dette fører til sauser som er veldig tykke og jevne og med plass til tillegg uten å bli suppete.