Persimon og Ingefær syltetøy

Når persimon er i sesong, kan de enten spises akkurat som de er, eller blandes sammen for å lage et godt syltetøy – perfekt til spekemat – og oste brett (eller bare til frokost).

Persimon og Ingefær syltetøy

 Mengde: 240 ml

Tid: 30 min

Ingredienser

  • 2 stk (300 g) persimon, kun fruktkjøtt
  • 50 g gule rosiner
  • 2 ts krystallisert ingefær (eller fersk revet ingefær)
  • 1 ss honning
  • 120 ml vann

Fremgangsmåte

  1. Kok opp en kjele med vann. Skjær forsiktig en “X” i bunnen av frukten.
  2. Legg frukten i det kokende vannet i 30-45 sekunder. Ta dem deretter opp umiddelbart og legg i en bolle med isvann for å avkjøle frukten. Det skal nå være enkelt å fjerne skallet/skinnet.
  3. Når skinnet er fjernet, kutt frukten i to og fjern kjernen.
  4. Legg persimmonene i en liten kjele.
  5. Tilsett de resterende ingrediensene i pannen og la det småkoke på middels varme i 10-12 minutter, rør av og til. Ingrediensene skal ha en syltetøy konsistens.
  6. La det avkjøles helt. Ha så halvparten av blandingen i Vitamix 600 ml mikse beger og skru på kniv bunnen. Avhengig av konsistensen du ønsker, kan du kjøre maskinen i forskjellige hastigheter – for en syltetøy med litt flere biter i, velg hastighet 5 og puls 8-10 ganger. For en jevnere tekstur, blend på høy hastighet i 15 sekunder.