Når persimon er i sesong, kan de enten spises akkurat som de er, eller blandes sammen for å lage et godt syltetøy – perfekt til spekemat – og oste brett (eller bare til frokost).
Persimon og Ingefær syltetøy
Mengde: 240 ml
Tid: 30 min
Ingredienser
- 2 stk (300 g) persimon, kun fruktkjøtt
- 50 g gule rosiner
- 2 ts krystallisert ingefær (eller fersk revet ingefær)
- 1 ss honning
- 120 ml vann
Fremgangsmåte
- Kok opp en kjele med vann. Skjær forsiktig en «X» i bunnen av frukten.
- Legg frukten i det kokende vannet i 30-45 sekunder. Ta dem deretter opp umiddelbart og legg i en bolle med isvann for å avkjøle frukten. Det skal nå være enkelt å fjerne skallet/skinnet.
- Når skinnet er fjernet, kutt frukten i to og fjern kjernen.
- Legg persimmonene i en liten kjele.
- Tilsett de resterende ingrediensene i pannen og la det småkoke på middels varme i 10-12 minutter, rør av og til. Ingrediensene skal ha en syltetøy konsistens.
- La det avkjøles helt. Ha så halvparten av blandingen i Vitamix 600 ml mikse beger og skru på kniv bunnen. Avhengig av konsistensen du ønsker, kan du kjøre maskinen i forskjellige hastigheter – for en syltetøy med litt flere biter i, velg hastighet 5 og puls 8-10 ganger. For en jevnere tekstur, blend på høy hastighet i 15 sekunder.