Pastinakk og Rotselleri suppe

Tøffe, robuste røtter egner seg utmerket til bruk i supper og sauser. En blanding av rotselleri og søt pastinakk sammen med noen få andre ingredienser gjør en perfekt hverdags middag.

Pastinakk og Rotselleri suppe

Mengde: 1 l

Tid: 30 min

Ingredienser

  • 720 ml cashewmelk
  • 230 g pastinakk, skyllet, trimmet topper
  • 125 g rotselleri, kuttet i større biter
  • ½ boks (80 g) hvite bønner (kokte eller hermetiske), skyllet
  • 1 kvist fersk rosmarin
  • ½ ts malt kanel
  • ½ ts salt

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en stor kjele, sett på middels varme og kok opp. Reduser deretter til lav varme og la det småkoke (uten lokk) i 15-20 minutter. Rør av og til.
  2. Ta kjelen av platen og la innholdet avkjøles litt.
  3. Hell deretter innholdet forsiktig i Vitamix-kannen og fest lokket.
  4. Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 60 sekunder

TIPS! For variasjon, bytt ut selleri og pastinakk med andre rotgrønnsaker og grønnsaker. Bruk gjerne det som er i sesong!