Tøffe, robuste røtter egner seg utmerket til bruk i supper og sauser. En blanding av rotselleri og søt pastinakk sammen med noen få andre ingredienser gjør en perfekt hverdags middag.
Pastinakk og Rotselleri suppe
Mengde: 1 l
Tid: 30 min
Ingredienser
- 720 ml cashewmelk
- 230 g pastinakk, skyllet, trimmet topper
- 125 g rotselleri, kuttet i større biter
- ½ boks (80 g) hvite bønner (kokte eller hermetiske), skyllet
- 1 kvist fersk rosmarin
- ½ ts malt kanel
- ½ ts salt
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en stor kjele, sett på middels varme og kok opp. Reduser deretter til lav varme og la det småkoke (uten lokk) i 15-20 minutter. Rør av og til.
- Ta kjelen av platen og la innholdet avkjøles litt.
- Hell deretter innholdet forsiktig i Vitamix-kannen og fest lokket.
- Start maskinen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 60 sekunder
TIPS! For variasjon, bytt ut selleri og pastinakk med andre rotgrønnsaker og grønnsaker. Bruk gjerne det som er i sesong!