Denne oljefrie dressingen bruker gulrøtter som et naturlig fortykningsmiddel. Sammen med risvin for en lett, men søt syre, kan den tilpasses du liker ved å justere ingrediensene.
Oljefri Ingefær Sesam Dressing
Tid: 10 min
Mengde: 16 serveringer
Ingredienser
- 1 middels (125 g) gulrot, kuttet i store biter
- 1 skive (10 g) løk, skrelt
- 1 hvitløks fedd, skrelt
- 2 ts hvit eller gul miso
- 1 skive (5 g) fersk ingefærrot, vasket
- 3 ss (25 g) ristede sesamfrø
- ⅓ kopp (80 ml) ris vineddik
- ¾ kopp (180 ml) vann
Fremgangsmåte
- Plasser alle ingrediensene i Vitamix-beholderen (600 ml mikse beger) i den oppførte rekkefølgen og fest blad bunnen.
- Start blenderen på laveste hastighet og øk raskt til høyeste hastighet. Bland i 30 sekunder. Server umiddelbart eller kjøl i opptil 1 uke.