Potet Jalapeno Suppe

Denne deilige potetsuppen er fullpakket med smak og fiber, og kan justeres etter din smak.

Potet Jalapeno Suppe

Mengde: 3 porsjoner

Tid: 21 minutter

Ingredienser

  • 250 g,  gul løk, skrelt, kuttet i store biter
  • 3 mellomstore hvitløksfedd, skrellet
  • 60 g (1 ) middels gulrot, ender trimmet, kuttet i store biter
  • 85 g (6 ) jalapeño, eller grønn paprika, halvert, med frø om ønskelig
  • 200 g (1)  potet, kuttet i biter
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje, valgfritt
  • ½ ts salt, valgfritt
  • ¼ teskje malt svart pepper
  • 120 ml (½ kopp) cashew melk, eller valgfri melk
  • 480 ml (2 kopper) grønnsakkraft

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 205 grader.
  2. Ha løk, hvitløk, jalapeños, gulrot og potet i en stor miksebolle og drypp over olje. Bland godt og ha det over på et brett med bakepapir.
  3. Stek i forvarmet ovn i 25-30 minutter eller til alle grønnsakene er møre. Avkjøles i 10 minutter.
  4. Tilsett ristede grønnsaker, krydder, melk og grønnsakkraft i Vitamix-beholderen i den oppgitte rekkefølgen og fest lokket.
  5. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 1 minutt eller til ønsket konsistens er nådd. Server umiddelbart.

 

Kokkens tips:

Grønn paprika kan brukes i stedet for jalapeños, men hvis du fjerner frøene fra jalapeñosen, er de ikke så sterk etter blanding.