Denne deilige potetsuppen er fullpakket med smak og fiber, og kan justeres etter din smak.
Potet Jalapeno Suppe
Mengde: 3 porsjoner
Tid: 21 minutter
Ingredienser
- 250 g, gul løk, skrelt, kuttet i store biter
- 3 mellomstore hvitløksfedd, skrellet
- 60 g (1 ) middels gulrot, ender trimmet, kuttet i store biter
- 85 g (6 ) jalapeño, eller grønn paprika, halvert, med frø om ønskelig
- 200 g (1) potet, kuttet i biter
- 2 ss ekstra virgin olivenolje, valgfritt
- ½ ts salt, valgfritt
- ¼ teskje malt svart pepper
- 120 ml (½ kopp) cashew melk, eller valgfri melk
- 480 ml (2 kopper) grønnsakkraft
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 205 grader.
- Ha løk, hvitløk, jalapeños, gulrot og potet i en stor miksebolle og drypp over olje. Bland godt og ha det over på et brett med bakepapir.
- Stek i forvarmet ovn i 25-30 minutter eller til alle grønnsakene er møre. Avkjøles i 10 minutter.
- Tilsett ristede grønnsaker, krydder, melk og grønnsakkraft i Vitamix-beholderen i den oppgitte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 1 minutt eller til ønsket konsistens er nådd. Server umiddelbart.
Kokkens tips:
Grønn paprika kan brukes i stedet for jalapeños, men hvis du fjerner frøene fra jalapeñosen, er de ikke så sterk etter blanding.