Sopp gir en deilig umamismak, mens cashewnøtter skaper en kremet (meierifri) base for denne næringsrike suppen.
Skogsopp Suppe
Ingredienser
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 335 g villsopp, i skiver
- 2 ss friske timianblader
- 75 g (1 ) middels sjalottløk, skrelt, i skiver
- 155 g (1 kopp) rå cashewnøtter
- 960 ml (4 kopper) grønnsakkraft
- ½ ts havsalt
Fremgangsmåte
- Tilsett olivenolje, sopp, friske timianblader og sjalottløk i en stor stekepanne over middels høy varme og fres til de er myke, ca. 10 minutter.
- Plasser grønnsakkraft, cashewnøtter og sautert blanding i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 5 minutter og 45 sekunder; eller velg Hot Suppe-programmet og la maskinen fullføre den programmerte syklusen.