En enkel blanding av epler, dadler, lønnesirup og gresskarpai krydder. Lag en batch og oppbevar i en lufttett beholder for en enkel snack eller som topping på smoothiebowlen.

Eple Granola

Ingredienser

  • 300 g havregryn
  • 140 g (1 kopp) blandet tørket frukt, som blåbær, rosiner, aprikoser
  • 140 g (1 kopp) rå mandler
  • 2 ss hampfrø
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss chiafrø
  • 400 g (2 ) middels store epler med frø
  • 60 g (8 ) dadler
  • 60 ml (¼ kopp) lønnesirup
  • 1 ss gresskarkrydder

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175°C. Kle et bakebrett med bakepapir og sett til side.
  2. I en stor bolle blander du sammen havre, tørket frukt, mandler, hampfrø, linfrø og chiafrø. Sett til side.
  3. Plasser epler, dadler, lønnesirup og gresskarkrydder i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
  4. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 45 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
  5. Hell epleblandingen over granolablandingen og bland for å dekke de tørre ingrediensene jevnt. Hell granolablandingen på det forberedte bakebrettet og fordel jevnt.
  6. Sett bakebrettet inn i den forvarmede ovnen og stek i 25 til 35 minutter eller til den er pent ristet. Granolaen blir sprø når den avkjøles. Når den er helt avkjølt, oppbevares den i en lufttett beholder.

Kokkens tips: Ikke kast frøene i eplene, de er alle fulle av fiber, proteiner og sunt omega-3-fett som ikke bare er bra for deg, men som også bidrar til å holde deg mett.