En enkel blanding av epler, dadler, lønnesirup og gresskarpai krydder. Lag en batch og oppbevar i en lufttett beholder for en enkel snack eller som topping på smoothiebowlen.
Eple Granola
Ingredienser
- 300 g havregryn
- 140 g (1 kopp) blandet tørket frukt, som blåbær, rosiner, aprikoser
- 140 g (1 kopp) rå mandler
- 2 ss hampfrø
- 2 ss linfrø
- 2 ss chiafrø
- 400 g (2 ) middels store epler med frø
- 60 g (8 ) dadler
- 60 ml (¼ kopp) lønnesirup
- 1 ss gresskarkrydder
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175°C. Kle et bakebrett med bakepapir og sett til side.
- I en stor bolle blander du sammen havre, tørket frukt, mandler, hampfrø, linfrø og chiafrø. Sett til side.
- Plasser epler, dadler, lønnesirup og gresskarkrydder i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland i 45 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
- Hell epleblandingen over granolablandingen og bland for å dekke de tørre ingrediensene jevnt. Hell granolablandingen på det forberedte bakebrettet og fordel jevnt.
- Sett bakebrettet inn i den forvarmede ovnen og stek i 25 til 35 minutter eller til den er pent ristet. Granolaen blir sprø når den avkjøles. Når den er helt avkjølt, oppbevares den i en lufttett beholder.
Kokkens tips: Ikke kast frøene i eplene, de er alle fulle av fiber, proteiner og sunt omega-3-fett som ikke bare er bra for deg, men som også bidrar til å holde deg mett.