Dressing av Ristede Pærer

Denne dressingen er perfekt å ha over en salat laget av bladgrønt, geitost, pistasjnøtter og skivede pærer.

Dressing av Ristede Pærer

Mengde: 475 ml

Tid: 10 min

Ingredienser

  • 2 pærer (280 g), uten kjerne
  • ½ (30 g) liten sjalottløk, skrelt
  • 1 fedd hvitløk
  • 120 ml champagneeddik
  • 1 daddel, uten kjerne, eller 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt svart pepper
  • 1/8 ts malt kanel
  • 120 ml druekjerneolje

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Legg pærer, sjalottløk og hvitløk på en tallerken med bakepapir, stek i ovnen i 12 til 15 minutter, til de er gyllenbrune. Ta ut av ovnen og la avkjøles.
  3. Ha så pærene og løkene i Vitamix-kannen sammen med eddik, daddel (eller honning), salt, pepper, druekjerneolje og kanel. Sett på lokket.
  4. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter til høyeste hastighet. Bland i 50 sekunder, eller til ønsket konsistens.