Denne dressingen er perfekt å ha over en salat laget av bladgrønt, geitost, pistasjnøtter og skivede pærer.
Dressing av Ristede Pærer
Mengde: 475 ml
Tid: 10 min
Ingredienser
- 2 pærer (280 g), uten kjerne
- ½ (30 g) liten sjalottløk, skrelt
- 1 fedd hvitløk
- 120 ml champagneeddik
- 1 daddel, uten kjerne, eller 1 ss honning
- 1 ts salt
- 1 ts malt svart pepper
- 1/8 ts malt kanel
- 120 ml druekjerneolje
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200°C.
- Legg pærer, sjalottløk og hvitløk på en tallerken med bakepapir, stek i ovnen i 12 til 15 minutter, til de er gyllenbrune. Ta ut av ovnen og la avkjøles.
- Ha så pærene og løkene i Vitamix-kannen sammen med eddik, daddel (eller honning), salt, pepper, druekjerneolje og kanel. Sett på lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter til høyeste hastighet. Bland i 50 sekunder, eller til ønsket konsistens.