Med ingredienser som eplemos og tørkede dadler, erstatter denne oppskriften tradisjonell brownieblanding med sunne alternativer (og smaker like deilig)
Lindsey`s Søtpotet Brownies
Tid: 30 min
Mengde: 12 porsjoner
Ingredienser
- 160 g (⅔ kopp) søtpotet, ca. 1 liten, bakt
- 60 g (¼ kopp) eplemos
- 165 g (¾ kopp) mandelsmør
- 135 g (1 kopp) dadler
- 120 g (1) banan, eller 2 store egg
- 25 g (⅓ kopp) Kakaopulver
- ½ ts natron
- 165 g (⅔ kopp) halvsøte sjokoladebiter eller kakaonibs, valgfritt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 190 °C. Smør en ildfast form (23 cm x 23 cm)
- Legg søtpotet, eplemos, mandelsmør, banan (eller egg) og dadler i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og sett på lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
- Bland i 40 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
- Stopp maskinen og tilsett kakaopulver og natron i beholderen.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 7. Bland i 10 til 15 sekunder, bruk tamper for å presse ingrediensene mot knivene.
- Fjern røren fra beholderen og over i en bolle. Rør inn sjokoladebitene og bland sammen.
- Hell blandingen i den tilberedte formen og stek i 15 til 20 minutter.
Kokkens tips:
Most banan eller eplemos er gode erstatninger for egg i oppskrifter. Tilsetningen av søtpotet gjør at denne godbiten får et høyt fiberinnhold samtidig som den gir den fuktige teksturen til en tradisjonell brownie.