Lindsey`s Søtpotet Brownies

Med ingredienser som eplemos og tørkede dadler, erstatter denne oppskriften tradisjonell brownieblanding med sunne alternativer (og smaker like deilig)

Lindsey`s Søtpotet Brownies

Tid: 30 min

Mengde: 12 porsjoner

Ingredienser

  • 160 g (⅔ kopp) søtpotet, ca. 1 liten, bakt
  • 60 g (¼ kopp) eplemos
  • 165 g (¾ kopp) mandelsmør
  • 135 g (1 kopp) dadler
  • 120 g (1) banan, eller 2 store egg
  • 25 g (⅓ kopp) Kakaopulver
  • ½ ts natron
  • 165 g (⅔ kopp) halvsøte sjokoladebiter eller kakaonibs, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 190 °C. Smør en ildfast form (23 cm x 23 cm)
  2. Legg søtpotet, eplemos, mandelsmør, banan (eller egg) og dadler i Vitamix-beholderen i den oppførte rekkefølgen og sett på lokket.
  3. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet.
  4. Bland i 40 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene.
  5. Stopp maskinen og tilsett kakaopulver og natron i beholderen.
  6. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 7. Bland i 10 til 15 sekunder, bruk tamper for å presse ingrediensene mot knivene.
  7. Fjern røren fra beholderen og over i en bolle. Rør inn sjokoladebitene og bland sammen.
  8. Hell blandingen i den tilberedte formen og stek i 15 til 20 minutter.

Kokkens tips:

Most banan eller eplemos er gode erstatninger for egg i oppskrifter. Tilsetningen av søtpotet gjør at denne godbiten får et høyt fiberinnhold samtidig som den gir den fuktige teksturen til en tradisjonell brownie.