Appelsin Tranebær Saus

Perfekt til høytiden, passer både til varme og kalde retter.

Appelsin Tranebær Saus

Tid: 45 min

Mengde: 1,5 l

Ingredienser

  • 560 g (4 medium) medium oransje
  • 600 g (6 kopper) friske tyttebær
  • 80 g (8 ) dadler
  • 2 ts malt kanel
  • 120 ml (½ kopp) vann

Fremgangsmåte

  1. Bruk et rivjern til å skrelle to av appelsinene. Fjern det hvite fra frukten med en skreller eller skrellekniv, og la bare kjøttet være igjen. Fjern skallet og det hvite fra de to andre appelsinene, og la bare kjøttet være igjen.
  2. Tilsett appelsinskall, appelsiner, tranebær, ½ kopp vann, dadler og malt kanel i en middels stor kjele. Kok til tranebærene popper og blandingen tykner, ca 20 minutter. Avkjøl i 15 minutter.
  3. Plasser den avkjølte blandingen i Vitamix-beholderen og fest lokket.
  4. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til hastighet 5, bruk tamperen til å presse ingrediensene mot knivene. Bland i 10-15 sekunder. Server varm, romtemperert eller til og med kald.