En enkel og lett høstdressing som passer godt til vår rosenkålsalat.
Ristet Hasselnøtt- og Pæredressing
Tid: 10 min
Mengde: 1,5 kopp (denne mikses i miksebegeret på 600 ml)
Ingredienser
- 2 ss (30 ml) sherryeddik
- ½ kopp (125 ml) kaldt vann
- ½ (100 g) moden pære, skåret i store biter
- ½ liten (8 g) sjalottløk, skrelt
- 1 lite hvitløksfedd, skrelt
- 3 stk (20 g) dadler
- ½ ts (3 g) dijonsennep
- ¼ liten sitron, skrelt
- ½ ts gresskar krydder
- 1 ts salt
- ¼ kopp (32 g) ristede hasselnøtter
Fremgangsmåte
- Legg alle ingrediensene i Vitamix -beholderen i den angitte rekkefølgen, og fest knivbasen.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland til 1 minutt. Avkjøl i kjøleskap før servering.