Ristet Hasselnøtt- og Pæredressing

En enkel og lett høstdressing som passer godt til vår rosenkålsalat.

Ristet Hasselnøtt- og Pæredressing

Tid: 10 min

Mengde: 1,5 kopp (denne mikses i miksebegeret på 600 ml)

Ingredienser

  • 2 ss (30 ml) sherryeddik
  • ½ kopp (125 ml) kaldt vann
  • ½ (100 g) moden pære, skåret i store biter
  • ½ liten (8 g) sjalottløk, skrelt
  • 1 lite hvitløksfedd, skrelt
  • 3 stk (20 g) dadler
  • ½ ts (3 g) dijonsennep
  • ¼ liten sitron, skrelt
  • ½ ts gresskar krydder
  • 1 ts salt
  • ¼ kopp (32 g) ristede hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Legg alle ingrediensene i Vitamix -beholderen i den angitte rekkefølgen, og fest knivbasen.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Bland til 1 minutt. Avkjøl i kjøleskap før servering.