En smaksrik suppe som er perfekt på høsten. Om du ikke er en karri elsker, utelatt krydderet og tilsett din favoritt.
Curried Coconut Squash Soup
Tid: 1 t 17 min
Mengde: 4 porsjoner (1 L)
Ingredienser
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 hvitløksfedd, skrelt
- 1 liten (140 g) gul løk, skrelt
- 2 små (125 g) pastinakk, skåret i store biter
- 2 stk (100 g) selleristengel, skåret i store biter
- 2 kopper (300 g) flaske gresskar, skrelt, frøet, kuttes i store biter
- 4 hver friske salvieblader
- 2 ts karri pulver
- ½ ts malt kanel
- 1 klype paprika pulver
- 1 ts salt
- 2 ½ kopper (625 ml) grønnsakkraft
- 1 kopp (250 ml) lett kokosmelk
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 ° C.
- Legg hvitløk, løk, pastinakk, selleri, gresskar, salvie, karri, kanel, paprika pulver, salt og oliven i en middels bolle og bland godt sammen. Fordel jevnt på en bakeplate og sett inn i forvarmet ovn. Stek i 45-60 minutter eller til alle grønnsakene er blitt møre.
- Fjern fra ovnen og avkjøl litt. Ha grønnsakkraft og kokosmelk i Vitamix -beholderen og tilsett grønnsakene. Fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til høyeste hastighet. Blend i 2 minutter. Fordel i suppeskåler og nyt!