Perfekt på skiven om du ønsker en deilig høstsmak.
Gresskar og Valnøtt pålegg
Mengde: 900 ml
Tid:30 min
Ingredienser
- 60 ml (4 ss) ekstra virgin olivenolje
- 160 g (1 kopp) gul løk i terninger
- 80 g (⅔ kopp) valnøtter, hakket
- 2 fedd hvitløk, skrelt
- 4 salviekvister
- ¼ ts rød pepperflak
- 490 g (2 kopper) gresskarpuré
- 80 ml (⅓ kopp) vann
- ½ ts kinesisk fem-krydderpulver (Chinese five)
- ¾ ts salt, valgfritt
- ¼ ts malt svart pepper, valgfritt
- 30 g (½ kopp) soltørkede tomater
Fremgangsmåte
- Fres løk i 2 ss (30 ml) olivenolje i en stekepanne til den er myk.
- Tilsett valnøtter, hvitløk, salvie og pepperflak og sauté under omrøring forsiktig i ytterligere 5 minutter.
- Legg gresskarpuré, vann, kinesisk krydder, salt, malt svart pepper, soltørkede tomater og innholdet fra stekepannen i Vitamix -beholderen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
- Velg Variabel 1.
- Start maskinen og øk sakte til den høyeste hastigheten.
- Bland i 45 sekunder eller til det er jevnt, bruk tamperen etter behov.
Kokkens tips!
For å lage ditt eget Chinese fice krydder, kombiner 1 ts malt kanel, 1 ts knust anisfrø eller malt stjerneanis, 1/4 ts knust fennikelfrø, 1/4 ts malt svart pepper og tilsetning av 1/8 ts malt nellik.