Gresskar og Valnøtt pålegg

Perfekt på skiven om du ønsker en deilig høstsmak.

Gresskar og Valnøtt pålegg

Mengde: 900 ml

Tid:30 min

Ingredienser

  • 60 ml (4 ss) ekstra virgin olivenolje
  • 160 g (1 kopp) gul løk i terninger
  • 80 g (⅔ kopp) valnøtter, hakket
  • 2 fedd hvitløk, skrelt
  • 4 salviekvister
  • ¼ ts rød pepperflak
  • 490 g (2 kopper) gresskarpuré
  • 80 ml (⅓ kopp) vann
  • ½ ts kinesisk fem-krydderpulver (Chinese five)
  • ¾ ts salt, valgfritt
  • ¼ ts malt svart pepper, valgfritt
  • 30 g (½ kopp) soltørkede tomater

Fremgangsmåte

  1. Fres løk i 2 ss (30 ml) olivenolje i en stekepanne til den er myk.
  2. Tilsett valnøtter, hvitløk, salvie og pepperflak og sauté under omrøring forsiktig i ytterligere 5 minutter.
  3. Legg gresskarpuré, vann, kinesisk krydder, salt, malt svart pepper, soltørkede tomater og innholdet fra stekepannen i Vitamix -beholderen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
  4. Velg Variabel 1.
  5. Start maskinen og øk sakte til den høyeste hastigheten.
  6. Bland i 45 sekunder eller til det er jevnt, bruk tamperen etter behov.

Kokkens tips!

For å lage ditt eget Chinese fice krydder, kombiner 1 ts malt kanel, 1 ts knust anisfrø eller malt stjerneanis, 1/4 ts knust fennikelfrø, 1/4 ts malt svart pepper og tilsetning av 1/8 ts malt nellik.