Asiatisk Brokkoli Wok

Denne retten er en perfekt måte å få brukt opp grønnsakene du har liggende i kjøleskapet. Den er også utrolig god!

Asiatisk Brokkoli Wok

Mengde: 2 porsjoner

Tid: 50 min

Saus:

Ingredienser

  • 60 ml (¼ kopp) lys soyasaus
  • 360 ml (1 1/2 kopper) grønnsakskraft eller kyllingbuljong
  • 16 g maizenna (2 ss)
  • 15 ml (1 spiseskje) sherryeddik
  • 1 daddel, uten sten eller 1 ts honning, valgfritt
  • 1 klype malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. For å lage saus, legg soyasaus, kyllingkraft, maisstivelse, sherry, sukker og pepper i Vitamix -beholderen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
  2. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter den høyeste hastigheten raskt.
  3. Bland i 10 sekunder eller til det er godt blandet. Sette til side.

Wok:

Ingredienser

  • 30 ml (2 ss) ekstra virgin olivenolje, valgfritt
  • 90 g (1 kopp) brokkoli i buketter
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 110 g (1 kopp) mellomstore gulrøtter, strimler
  • 120 g (1) selleristengel, strimlet
  • 150 g (1) stor rød paprika, strimlet
  • 100 g (5) grønn løk, skiver
  • 170 g (1 kopp) sopp
  • 50 g (¼ kopp) mandler
  • Eventuelt andre grønnsaker du har liggende du vil ha brukt opp

Fremgangsmåte

  1. Stek brokkolibuketter med olivenolje i ca 3 minutter.
  2. Tilsett de resterende grønnsakene og mandlene og stek til de er møre.
  3. Hell sausen over stekepannen og kok til den er tykner.

Tips! Server med brun ris eller dine favoritt nudler. Maizenna må koke for at den skal tykne. Tilsett gjerne kylling eller annet kjøtt om ønskelig.