Kalde supper er perfekte å spise i den varme årstiden når du ikke lenger er sulten på varm mat. Gazpacho kan virkelig være en smakseksplosjon, mens den er frisk.
Gazpacho med Ananas og Agurk
Ingredienser
- 1 agurk, kuttet i biter, med skall
- 1 ananas, skrelt og kuttet i biter
- 2,5 dl ferskpresset ananasjuice
- 1 grønn chili
- 1 grønn løk
- 1 lime
- 2 ts havsalt + litt pepper
- 1 krukke koriander, stilker og blader. Lagre noen blader for pynt.
- 3 ss olivenolje
- 1 håndfull cashewnøtter
Fremgangsmåte
- Ha halvparten av agurken og halvparten av ananas, grønn løk, limesaft, salt og pepper i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til høyeste hastighet. Bland i ca. 1 minutt, eller til konsistensen er helt glatt.
- Slå av maskinen og ta av lokket. Tilsett gjenværende agurk, ananas, koriander og en spiseskje olje. Sett lokket på. Start maskinen og bland i bare noen få sekunder. Det skal være tekstur igjen i suppen. Jo lenger du blander med høyere hastighet, jo jevnere blir den.
- Smak til med salt, olivenolje og sort pepper. Sett i kjøleskapet før servering, det skal være kaldt!
- Pynt med nøtter, koriander og olivenolje.
Oppskrift: Finsk stjernekokk Pipsa Hurmerinta