Pynt denne fantastiske suppen med smakfulle olivenoljekjeks. Oppskrift av: Kunzi
Ertesuppe med Taralli
Mengde: 960 ml
Taralli
Ingredienser
- 335 g (6,5 dl) hvetemel
- 1 ts salt
- 90 ml hvitvin
- 80 ml olivenolje
- 3 ss vann
- 1 stort egg, pisket (for å pensle på kjeksene)
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 °.
- Ha mel, salt, vin, olivenolje og vann i Vitamix-kannen i spesifisert rekkefølge og fest lokket.
- Velg hastighet 8 og puls 15 til 20 ganger til deigen er blandet godt. Stopp maskinen om nødvendig og skrap ned fra sidene.
- Tilsett en teskje vann eller to om nødvendig. Vær forsiktig så du ikke overarbeider deigen.
- Hell over deigen på en melet overflate, og elt den til den danner en ball.
- Fjern deigstykker, så store som ca. 1 ss, og form dem til små kuler. Legg dem i kokende vann, og ta dem opp igjen så snart de flyter til toppen. La dem tørke litt på et kjøkkenhåndkle.
- Pensle alle ballene med pisket egg. Stek deretter i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gyllenbrune.
Suppe
Ingredienser
- 960 ml vann
- 1 ss olivenolje (ekstra jomfru)
- 250 g frosne grønne erter
- 130 g (2 mellomstore) gulrøtter, halvert
- Selleri stilk, terninger
- ½ sjalottløk, skrelt
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Ha vann, olje, erter, gulrøtter, løk, selleri og salt i Vitamix-kannen og fest lokket.
- Start maskinen og øk raskt til maks hastighet.
- Bland i 5 minutter og 45 sekunder.
- Server varm, toppet med en skje rømme.