Ertesuppe med Taralli

Pynt denne fantastiske suppen med smakfulle olivenoljekjeks. Oppskrift av: Kunzi

Ertesuppe med Taralli

Mengde: 960 ml

Taralli

Ingredienser

  • 335 g (6,5 dl) hvetemel
  • 1 ts salt
  • 90 ml hvitvin
  • 80 ml olivenolje
  • 3 ss vann
  • 1 stort egg, pisket (for å pensle på kjeksene)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °.
  2. Ha mel, salt, vin, olivenolje og vann i Vitamix-kannen i spesifisert rekkefølge og fest lokket.
  3. Velg hastighet 8 og puls 15 til 20 ganger til deigen er blandet godt. Stopp maskinen om nødvendig og skrap ned fra sidene.
  4. Tilsett en teskje vann eller to om nødvendig. Vær forsiktig så du ikke overarbeider deigen.
  5. Hell over deigen på en melet overflate, og elt den til den danner en ball.
  6. Fjern deigstykker, så store som ca. 1 ss, og form dem til små kuler. Legg dem i kokende vann, og ta dem opp igjen så snart de flyter til toppen. La dem tørke litt på et kjøkkenhåndkle.
  7. Pensle alle ballene med pisket egg. Stek deretter i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gyllenbrune.

Suppe

Ingredienser

  • 960 ml vann
  • 1 ss olivenolje (ekstra jomfru)
  • 250 g frosne grønne erter
  • 130 g (2 mellomstore) gulrøtter, halvert
  • Selleri stilk, terninger
  • ½ sjalottløk, skrelt
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Ha vann, olje, erter, gulrøtter, løk, selleri og salt i Vitamix-kannen og fest lokket.
  2. Start maskinen og øk raskt til maks hastighet.
  3. Bland i 5 minutter og 45 sekunder.
  4. Server varm, toppet med en skje rømme.