Asiatisk Aspargessalat

Denne salaten passer perfekt til et middagsselskap! Ingefær og sesamdressing kan brukes som en marinade til kylling eller biff, og til og med som en saus til sushi og sashimi. Erstatt gjerne også peanøtter med cashewnøtter om det er allergier mot peanøtter.

Asiatisk Aspargessalat

Mengde: 4 serveringer

Tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 200 g brekk bønner
  • 110 g asparges, trimmet
  • 150 g edamame bønner
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss fersk ingefærrot
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 spiseskje sesamfrø
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss stekte peanøtter
  • 5 g hakket koriander

Fremgangsmåte

  1. Damp asparges og bønnene sammen i 6 minutter, eller til de er møre.
  2. Mens grønnsaker damper, varm opp sesamoljen i en liten panne på middels varme, tilsett ingefær, hvitløk og sesamfrø og stek til du får en deilig lukt. 2 til 3 minutter.
  3. La den ristede blandingen avkjøles litt. Overfør til beholderen og tilsett soyasaus og peanøtter.
  4. Velg hastighet 1, start maskinen og øk sakte til høyeste hastighet. Bland i 30 sekunder.
  5. Bland de dampede grønnsakene med dressing og hakket koriander.
  6. Pynt med hakkede peanøtter og sesamfrø.

Tips: Til denne oppskriften passer våre miksebegre og mikseskåler best.