Rosin og Gulrot Muffins

Helt uten sukker, kun søtet med rosiner og eplesyltetøy.

Rosin og Gulrot Muffins

Mengde: 12 stk

Tid: 35 min 

Ingredienser:

  • 265 g (1⅔ kopp) hvetemel
  • ½ ts natron
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts gresskar krydder
  • 100 g rosiner
  • 90 g (¾ kopp) gulrøtter, i biter
  • 2 store egg
  • 180 ml (¾ kopp) eplesultetøy eller honning
  • 150 ml (⅔ kopp) lett olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 350 ° F (180 ° C). Spray en 12 kopp muffinsform med kokespray eller stryk med papirforinger.
  2.  Legg mel, natron og krydder i en mellomstor mikseskål og rør lett. Sette til side.3.
  3.  Start maskinen på hastighet 5, ha gulrøtter i biter gjennom lokkpluggen mens knivene går slik du får hakket gulrøttene. Når alt er hakket stopper du maskinen.
  4. Tilsett egg, sukker og olje oppi med gulrøttene Vitamix-beholderen og fest lokket.
  5. Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til variabel 5 ved å bruke tamperen for å presse ingrediensene mot bladene.
  6. Bland i 30 sekunder til det er tykt og kremaktig. Hell blandingen i melblandingen med rosiner og rør alt godt sammen.
  7. Ha så blandingen i muffinsformer. Stek i 20-25 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.