Helt uten sukker, kun søtet med rosiner og eplesyltetøy.
Rosin og Gulrot Muffins
Mengde: 12 stk
Tid: 35 min
Ingredienser:
- 265 g (1⅔ kopp) hvetemel
- ½ ts natron
- 1 ts malt kanel
- 1 ts gresskar krydder
- 100 g rosiner
- 90 g (¾ kopp) gulrøtter, i biter
- 2 store egg
- 180 ml (¾ kopp) eplesultetøy eller honning
- 150 ml (⅔ kopp) lett olivenolje
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 350 ° F (180 ° C). Spray en 12 kopp muffinsform med kokespray eller stryk med papirforinger.
- Legg mel, natron og krydder i en mellomstor mikseskål og rør lett. Sette til side.3.
- Start maskinen på hastighet 5, ha gulrøtter i biter gjennom lokkpluggen mens knivene går slik du får hakket gulrøttene. Når alt er hakket stopper du maskinen.
- Tilsett egg, sukker og olje oppi med gulrøttene Vitamix-beholderen og fest lokket.
- Start blenderen på laveste hastighet, og øk deretter raskt til variabel 5 ved å bruke tamperen for å presse ingrediensene mot bladene.
- Bland i 30 sekunder til det er tykt og kremaktig. Hell blandingen i melblandingen med rosiner og rør alt godt sammen.
- Ha så blandingen i muffinsformer. Stek i 20-25 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.