En vri på de klassiske gratinerte potetene. Her bruker vi søtpotet og gouda ost for en rik smak.

Gratinerte Søtpoteter

Mengde: 12 porsjoner
Tid: 1 time

Ingredienser

  • 720 ml (3 kopper) krem fløte
  • 200 g (2 kopper) gouda ost, raspet
  • 1 kvist rosmarin
  • 40 g (¼ kopp) løk, hakket
  • 1 hvitløksfedd
  • Skall fra ½ sitron
  • 2 ts Winter Spice krydder
  • 1 ts kajennepepper
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 søtpoteter, skjært i skiver på ca 3 mm
  • 120 ml (½ kopp) Brown Sugar Glaze

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  2. Legg hvitløk, løk, fløte, ost, rosmarin, sitronskall, Winter Spice krydder, kajennepepper, smør og mel i Vitamix-beholderen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
  3. Velg hastighet 1, start maskinen, øk raskt til hastighet 10 og bland i 15 sekunder. Sausen vil være veldig tykk når den er ferdig.
  4. Fordel en halv kopp saus i bunnen av en ildfast form og tilsett ett lag søtpotetskiver. Fordel nok en kopp saus på toppen.
  5. Fortsett lagdeling av saus og søtpoteter til alle ingrediensene er brukt.
    Stekes ved 175 ° C i 35 minutter, ta ut av ovnen og topp med Brown Suger Glaze. Stek i ytterligere 15 til 20 minutter.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *