En vri på de klassiske gratinerte potetene. Her bruker vi søtpotet og gouda ost for en rik smak.
Gratinerte Søtpoteter
Mengde: 12 porsjoner
Tid: 1 time
Ingredienser
- 720 ml (3 kopper) krem fløte
- 200 g (2 kopper) gouda ost, raspet
- 1 kvist rosmarin
- 40 g (¼ kopp) løk, hakket
- 1 hvitløksfedd
- Skall fra ½ sitron
- 2 ts Winter Spice krydder
- 1 ts kajennepepper
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 søtpoteter, skjært i skiver på ca 3 mm
- 120 ml (½ kopp) Brown Sugar Glaze
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 ° C.
- Legg hvitløk, løk, fløte, ost, rosmarin, sitronskall, Winter Spice krydder, kajennepepper, smør og mel i Vitamix-beholderen i den angitte rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1, start maskinen, øk raskt til hastighet 10 og bland i 15 sekunder. Sausen vil være veldig tykk når den er ferdig.
- Fordel en halv kopp saus i bunnen av en ildfast form og tilsett ett lag søtpotetskiver. Fordel nok en kopp saus på toppen.
- Fortsett lagdeling av saus og søtpoteter til alle ingrediensene er brukt.
Stekes ved 175 ° C i 35 minutter, ta ut av ovnen og topp med Brown Suger Glaze. Stek i ytterligere 15 til 20 minutter.