Dette er den perfekte kosen til en kald høst eller vinterdag. Bytter du ut eplene med fersken eller pærer har du en god variasjon også.

Apple Crisp

Mengde: 9 porsjoner

Tid: 1 time og 15 min 

Ingredienser

  • 790 g eple, grov kuttet i 8 biter, uten kjerne
  • 240 ml (1 kopp) vann
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 20 g (3 ss) maizena
  • 200 g (1 kopp) sukker
  • 145 g (1 kopp) hvetemel
  • 200 g (1 kopp) brunt sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 90 g (¾ kopp) havregryn
  • 113 g (½ kopp) smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 ° C. Smør en 23 x 23-cm langpanne med smør eller annet for å unngå at ingrediensene fester seg.
  2. Ha epler, vann, vanilje, maizena og sukker i Vitamix-beholderen og fest lokket.
  3. Velg hastighet 6 og fjern lokkpluggen. Sett inn tamperen og begynn å pulse. Puls 10 til 12 ganger, eller til eplene er grovt hakket. Bruk tamperen til å presse alt ned.
  4. Legg epleblandingen i en kasserolle med middels høy varme, og la koke i 5 minutter, eller til blandingen er tyknet. Fjern fra varmen og la avkjøle.
  5. Skyll beholderen. Tilsett mel, brunt sukker, kanel, havre og smør. Fest lokket, fjern lokkpluggen, og sett inn tamperen.
  6. Velg hastighet 6 og puls 8 ganger. Fjern lokket og skrap sidene.
  7. Gjenta prosessen til du får en jevnt smuldrete masse.
  8. Press halvparten av blandingen jevnt i langpannen og oppover sidene. Hell i den avkjølte epleblandingen. Smuldre den gjenværende blandingen jevnt over toppen.
  9. Stekes i 45 minutter til 1 time, eller til de er gyllenbrune. Serveres varm.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *