Dette er den perfekte kosen til en kald høst eller vinterdag. Bytter du ut eplene med fersken eller pærer har du en god variasjon også.
Apple Crisp
Mengde: 9 porsjoner
Tid: 1 time og 15 min
Ingredienser
- 790 g eple, grov kuttet i 8 biter, uten kjerne
- 240 ml (1 kopp) vann
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 20 g (3 ss) maizena
- 200 g (1 kopp) sukker
- 145 g (1 kopp) hvetemel
- 200 g (1 kopp) brunt sukker
- 1 ts malt kanel
- 90 g (¾ kopp) havregryn
- 113 g (½ kopp) smør, myknet
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 ° C. Smør en 23 x 23-cm langpanne med smør eller annet for å unngå at ingrediensene fester seg.
- Ha epler, vann, vanilje, maizena og sukker i Vitamix-beholderen og fest lokket.
- Velg hastighet 6 og fjern lokkpluggen. Sett inn tamperen og begynn å pulse. Puls 10 til 12 ganger, eller til eplene er grovt hakket. Bruk tamperen til å presse alt ned.
- Legg epleblandingen i en kasserolle med middels høy varme, og la koke i 5 minutter, eller til blandingen er tyknet. Fjern fra varmen og la avkjøle.
- Skyll beholderen. Tilsett mel, brunt sukker, kanel, havre og smør. Fest lokket, fjern lokkpluggen, og sett inn tamperen.
- Velg hastighet 6 og puls 8 ganger. Fjern lokket og skrap sidene.
- Gjenta prosessen til du får en jevnt smuldrete masse.
- Press halvparten av blandingen jevnt i langpannen og oppover sidene. Hell i den avkjølte epleblandingen. Smuldre den gjenværende blandingen jevnt over toppen.
- Stekes i 45 minutter til 1 time, eller til de er gyllenbrune. Serveres varm.