En god måte å bruke opp alt i gresskaret på etter dekorasjoner til Halloween. Frøene er rike på zink og jern og gir en skikkelig energi boost.
Ristede Gresskarkjerner
Mengde: 270 gr
Tid: 20 min
Kanne: 600 ml Ascent kanne. (Kan gjøres i større kanne også, men da må mengden økes)
Ingredienser
- 1 ts salt
- 1 ts spisskummen
- 1 ts brunt sukker
- ¼ ts røde chiliflakes
- 2 ts karri
- 1 ss eplecider edikk.
- ½ ts sitronskall
- 270 g gresskarkjerner, skylte, renset og tørkede
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 190° C. Lag klar en bakeplate med bakepapir.
- Ha salt, spisskummen, brunt sukker, chiliflakes, karri, edikk og sitron skall etter denne rekkefølgen i beholderen og skru fast knivbasen. OBS! Husk å skru til skikkelig, maskinen registrerer ikke beholderen om ikke kniven er riktig skrudd på.
- Velg hastighet 1. Start maskinen og øk kjapt til høyeste hastighet. Miks i 10 sekunder. Bland så krydderet sammen med gresskarkjernene.
- Fordel så gresskarkjernene ut på bakepapiret og stekes i ovnen i 15 min.