Ristede Gresskarkjerner

En god måte å bruke opp alt i gresskaret på etter dekorasjoner til Halloween. Frøene er rike på zink og jern og gir en skikkelig energi boost.

Ristede Gresskarkjerner

Mengde: 270 gr

Tid: 20 min

Kanne: 600 ml Ascent kanne. (Kan gjøres i større kanne også, men da må mengden økes)

Ingredienser

  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts brunt sukker
  • ¼ ts røde chiliflakes
  • 2 ts karri
  • 1 ss eplecider edikk.
  • ½ ts sitronskall
  • 270 g gresskarkjerner, skylte, renset og tørkede

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 190° C. Lag klar en bakeplate med bakepapir.
  2. Ha salt, spisskummen, brunt sukker, chiliflakes, karri, edikk og sitron skall etter denne rekkefølgen i beholderen og skru fast knivbasen. OBS! Husk å skru til skikkelig, maskinen registrerer ikke beholderen om ikke kniven er riktig skrudd på.
  3. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk kjapt til høyeste hastighet. Miks i 10 sekunder. Bland så krydderet sammen med gresskarkjernene.
  4. Fordel så gresskarkjernene ut på bakepapiret og stekes i ovnen i 15 min.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *