Kremet Asiatisk Gresskarsuppe

Dette er en av favorittene vi pleier å lage på messene våre med gulrøtter og flaske gresskar!

Oppskrift: John Ohlsson

Kremet Asiatisk Gresskarsuppe

Mengde: 1 liter

Tid: 15 min

Ingredienser

  • 5 dl vann
  • 1 buljongterning (grønnsak eller høns)
  • 3 stk gulrøtter, økologiske, vaskede – behøver ikke skrelles
  • 150 g flaske gresskar
  • 1 liten rødløk, skrelt
  • 10 g fersk ingefær, skrelt
  • 1 cm rød chili, uten kjerner
  • 400 ml (1 boks) kokosmelk
  • 8 stk blad fersk koriander
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/4 rød paprika
  • 1 klype flaksalt
  • Smak til med ferskpresset lime (ca 1/2)

Fremgangsmåte

  1. Legg alle ingrediensene i kannen etter rekkefølgen i listen og sikre lokket.
  2. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maks hastighet. Har du maskin med suppe program kan du bruke dette.
  3. Miks alt i 5 min og 45 sekunder. Eller la suppe programmet fullføre.  Smak til med lime og evnt. mer krydder.

Tips! Serveres gjerne med ristede hvitløkskrutonger eller gresskarkjerner. Om man ønsker at det skal gå enda kjappere, start basen med kokt vann, da trenger du kun å mikse på maks hastighet i 50 sekunder. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *