Gresskarpure er veldig enkelt å lage og perfekt til høsten.
Hjemmelaget Gresskar Puré
Mengde: 500 g
Tid: 1 t 10 min
Ingredienser
- 1 gresskar
- 120 ml skummet melk
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 205 ° C.
- Mens ovnen varmer seg opp, skjær gresskaret i to og ta ut gresskarfrøene med en stor skje.
- Legg hver halve kutteside ned, på en aluminiumsfolie eller på en stekeplate med bakepapir.
- Stek gresskaret i 45-60 minutter, avhengig av størrelsen på gresskaret ditt. Du vil kjenne når det er ferdig med å kunne stikke en gaffel lett igjennom.
- Når gresskaret er noe avkjølt, ta ut 500 gr av kjøttet og ha det i Vitamix beholderen.
- Tilsett melken, sikre lokket og velg hastighet 1. Miks i ca 1 minutt mens du bruker tamperen til å presse ingrediensene ned.
Tips! Tilpass mengden melk etter ønsket konsistens. Her kan du også bruke gresskar krydder i eller annet krydder etter eget ønske.
Med denne pureen har du også basen til å kunne lage mange andre oppskrifter med gresskar som for eksempel Gresskar Brownies eller Gresskar Muffins.