5 steg til Mindeful Eating

5 steg til Mindeful Eating

For å holde oss til en sunn livsstil, må vi spise mer “bevisst”. Her er noen raske tips:

 1. Tenk og føl før du forsyner deg med mer. 
  Unngå å spise foran TV-en eller datamaskinen, det fører vanligvis til at vi overspiser.
 2. Velg sunnere alternativer til kos
  Velg sunnere alternativ når du skal kose deg. Lag deg en smoothiebowl og topp den med dine favoritt frukter i stedet for å spise ferdig is. Så mye sunnere og faktisk mye bedre! Inspirasjon og oppskrifter finner du her.
 3. Skriv det ned.
  Bruk en dagbok til å skrive ned negative tanker som dukker opp når du føler deg stresset, ved å legge dem ned på papiret vil det hjelpe deg å bli mer avslappet (dette anbefales av Harvard Medical School).
 4. Finn en distraksjon.
  Hvis du nettopp har spist og ikke er veldig sulten, finn en morsom aktivitet å distrahere deg med i stedet. Ring en venn, ta en tur eller ta tak i det prosjektet du har tenkt på lenge.
 5. La hjertet jobbe.
  Regelmessig trening er ikke bare bra for kroppen, det er også bra for hodet. Kondisjonstrening senker nivået av stresshormoner som kortisol – et hormon knyttet til sult og vektøkning – mens trening øker “feelgood” hormoner som endorfiner som forbedrer humøret og reduserer stress.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *