En dessert med tropiske smaker som man kan servere hele året rundt, til alle slags festligheter. Oppskrift av Galton Blackiston.

Tropisk Eton Mess

Mengde: 6 porsjoner

Tid: 1,5 time

Marengs

Ingredienser

  •  3 eggehviter
  • 1,75 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 100 grader og dekk til en bakeplate med bakepapir.
  2. Visp eggehvitene til et hvit skum og tilsett deretter sukkeret en skje om gangen mens du visper. Når du har en fin blank marengs er den ferdig.
  3. Ta så en slikkepott og stryk marengsen utover bakebrettet (mulig du trenger 2 stk). Stekes så i ovnen i ca 1 time til du har en helt sprø marengs. Denne kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil 2 uker.

Pasjonsfrukt Curd

Ingredienser

  • 3 store egg
  • 60 ml pasjonsfruktjuice
  • 1,75 dl sukker
  • 1 klype salt
  • 75 g smør, ternet

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i kannen, utenom smøret.
  2. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til maks hastighet. Miks i 5 minutter.
  3. senk hastigheten til 5, ta av lokkpluggen og en terning med smør i omgangen. Når alt smøret er tilsatt, miks videre i 30 sekunder.
  4. Ha det så til avkjøling i kjøleskap.

Garnityr

Ingredienser

  • 480 ml kremfløte
  • 1 mango, skrelt og ternet
  • 1 kiwi, skrelt og ternet
  • ½ ananas, skrelt og ternet
  • 2 pasjonsfrukter
  • 6 mynteblad
  • Zezt fra 1 lime
  • Ristede kokosflakes

Fremgangsmåte

  1. Ha kremfløte i kannen. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til maks hastighet. Miks så i ca 20 sekunder (pass på å ikke overmiks)
  2. Bland så sammen kremen, 3/4 av den oppkuttede frukten og 3/4 av marengsen sammen og fordel i store skåler.
  3. Topp så skålene med resten av frukten, marengsen, pasjonsfrukt, revet limeskall, mynteblad og ristede kokosflak.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *