En dessert med tropiske smaker som man kan servere hele året rundt, til alle slags festligheter. Oppskrift av Galton Blackiston.
Tropisk Eton Mess
Mengde: 6 porsjoner
Tid: 1,5 time
Marengs
Ingredienser
- 3 eggehviter
- 1,75 dl sukker
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 100 grader og dekk til en bakeplate med bakepapir.
- Visp eggehvitene til et hvit skum og tilsett deretter sukkeret en skje om gangen mens du visper. Når du har en fin blank marengs er den ferdig.
- Ta så en slikkepott og stryk marengsen utover bakebrettet (mulig du trenger 2 stk). Stekes så i ovnen i ca 1 time til du har en helt sprø marengs. Denne kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil 2 uker.
Pasjonsfrukt Curd
Ingredienser
- 3 store egg
- 60 ml pasjonsfruktjuice
- 1,75 dl sukker
- 1 klype salt
- 75 g smør, ternet
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i kannen, utenom smøret.
- Velg hastighet 1, start maskinen og øk til maks hastighet. Miks i 5 minutter.
- senk hastigheten til 5, ta av lokkpluggen og en terning med smør i omgangen. Når alt smøret er tilsatt, miks videre i 30 sekunder.
- Ha det så til avkjøling i kjøleskap.
Garnityr
Ingredienser
- 480 ml kremfløte
- 1 mango, skrelt og ternet
- 1 kiwi, skrelt og ternet
- ½ ananas, skrelt og ternet
- 2 pasjonsfrukter
- 6 mynteblad
- Zezt fra 1 lime
- Ristede kokosflakes
Fremgangsmåte
- Ha kremfløte i kannen. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til maks hastighet. Miks så i ca 20 sekunder (pass på å ikke overmiks)
- Bland så sammen kremen, 3/4 av den oppkuttede frukten og 3/4 av marengsen sammen og fordel i store skåler.
- Topp så skålene med resten av frukten, marengsen, pasjonsfrukt, revet limeskall, mynteblad og ristede kokosflak.