Varm Potetsalat

Balsamicoeddik og olivenolje lager smakene i denne varme potetsalaten, bestående av ovnsstekte poteter, karamellisert løk og fersk basilikum.

Varm Potetsalat

Mengde: ca 1,3 kg potetsalat og 240 ml dressing

Tid: 40 min

Ingredienser

  • 80 ml hvit balsamicoeddik
  • 180 ml olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 klype salt
  • Svart pepper (malt) smak til mengde
  • 1,3 kg ovnsbakte poteter, ternet
  • 1 gul løk, skåret i tynne ringer, karamellisert
  • 3 Roma tomater, ternet
  • 1,2 dl (20 g) fersk basilikum, hakket

Fremgangsmåte

  1. Legg eddik, olivenolje, hvitløk og sennep i kannen i den viste rekkefølgen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
  4. Bland i 30 sekunder.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg varme, stekte poteter, karamelliserte løk, tomater og basilikum i en bolle. Fordel vinagretten over og bland godt.

Karamellisert løk: Stek løk på lav til middels varme i 20 minutter til gyldenbrun.
Ovnsristede poteter: Sett en ildfastform i ovnen for å varme den. Bland poteter med olivenolje, salt og pepper i en bolle. Legg deretter poteter i den varme formen, og sett den tilbake i ovnen. Stekes du du kjenner potetene er gjennomstekt.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *