Balsamicoeddik og olivenolje lager smakene i denne varme potetsalaten, bestående av ovnsstekte poteter, karamellisert løk og fersk basilikum.
Varm Potetsalat
Mengde: ca 1,3 kg potetsalat og 240 ml dressing
Tid: 40 min
Ingredienser
- 80 ml hvit balsamicoeddik
- 180 ml olivenolje
- 1 hvitløksfedd, skrelt
- 1 ss Dijonsennep
- 1 klype salt
- Svart pepper (malt) smak til mengde
- 1,3 kg ovnsbakte poteter, ternet
- 1 gul løk, skåret i tynne ringer, karamellisert
- 3 Roma tomater, ternet
- 1,2 dl (20 g) fersk basilikum, hakket
Fremgangsmåte
- Legg eddik, olivenolje, hvitløk og sennep i kannen i den viste rekkefølgen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Start maskinen og øk til høyeste hastighet.
- Bland i 30 sekunder.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg varme, stekte poteter, karamelliserte løk, tomater og basilikum i en bolle. Fordel vinagretten over og bland godt.
Karamellisert løk: Stek løk på lav til middels varme i 20 minutter til gyldenbrun.
Ovnsristede poteter: Sett en ildfastform i ovnen for å varme den. Bland poteter med olivenolje, salt og pepper i en bolle. Legg deretter poteter i den varme formen, og sett den tilbake i ovnen. Stekes du du kjenner potetene er gjennomstekt.