Chickpea Fries

Med rosmarin, hvitløk og parmesanost er disse frisene perfekt til forrett eller til tilbehør.

Chickpea Fries

Mengde: 12 serveringer

Tid: 15 min

Ingredienser

  • 455 g tørkede kikerter
  • 660 ml (2¾ kopp) helmelk
  • 1 ts rosmarinblader, hakket
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 60 g (½ kopp) revet parmesanost
  • 240 ml (1 kopp) olje egnet til fritering

Fremgangsmåte

  1. Ha de tørkede kikertene i kannen og fest lokket.
  2. Velg hastighet 1.
  3. Slå på maskinen og øk hastigheten til maks. Bland i 30 sekunder.
  4. Spar på 1 kopp (150 g) av kikertmelet, dette brukes til å rulle frisene i tilslutt. Oppbevares i en lufttett beholder.
  5. I en panne ha i melk, rosmarin og hvitløk. La det få et oppkok og senk deretter varmen og la den småkoke i 5 minutter.
  6. Visp melet i blandingen og ta varmen tilbake til middels høy. Kok i et minutt eller to til blandingen begynner å løsne fra sidene av pannen.
  7. Plasser blandingen i Vitamix-beholderen, legg til parmesan og fest lokket.
  8. Velg hastighet 1.
  9. Slå på maskinen og sakte øk til maks hastighet. Bland i 30 sekunder.
  10. Dekk så en ildfastform med plastfolie, nok til å kunne dekke over toppen av blandingen også. Fordel røren jevnt i formen.
  11. Settes i kjøleskapet i 2-3 timer til røren er fast.
  12. Fjern plastfolien og legg deigen på et skjærebrett. Skjær i 1,3 cm brede biter.
  13. I en liten panne varmen du oljen til ca 180 grader.
  14. Rull frisene i ekstra kikert mel og stek ca 4-5 fries om gangen til de er gyllenbrun.
  15. Server umiddelbart.

Etter steking dryss med mer fersk parmesan og hakket rosmarin. Sweet chili hvitløk saus er en god dipp til disse, sammen med en krydret sriracha aioli.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *