Med rosmarin, hvitløk og parmesanost er disse frisene perfekt til forrett eller til tilbehør.
Chickpea Fries
Mengde: 12 serveringer
Tid: 15 min
Ingredienser
- 455 g tørkede kikerter
- 660 ml (2¾ kopp) helmelk
- 1 ts rosmarinblader, hakket
- 1 hvitløksfedd, skrelt
- 60 g (½ kopp) revet parmesanost
- 240 ml (1 kopp) olje egnet til fritering
Fremgangsmåte
- Ha de tørkede kikertene i kannen og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og øk hastigheten til maks. Bland i 30 sekunder.
- Spar på 1 kopp (150 g) av kikertmelet, dette brukes til å rulle frisene i tilslutt. Oppbevares i en lufttett beholder.
- I en panne ha i melk, rosmarin og hvitløk. La det få et oppkok og senk deretter varmen og la den småkoke i 5 minutter.
- Visp melet i blandingen og ta varmen tilbake til middels høy. Kok i et minutt eller to til blandingen begynner å løsne fra sidene av pannen.
- Plasser blandingen i Vitamix-beholderen, legg til parmesan og fest lokket.
- Velg hastighet 1.
- Slå på maskinen og sakte øk til maks hastighet. Bland i 30 sekunder.
- Dekk så en ildfastform med plastfolie, nok til å kunne dekke over toppen av blandingen også. Fordel røren jevnt i formen.
- Settes i kjøleskapet i 2-3 timer til røren er fast.
- Fjern plastfolien og legg deigen på et skjærebrett. Skjær i 1,3 cm brede biter.
- I en liten panne varmen du oljen til ca 180 grader.
- Rull frisene i ekstra kikert mel og stek ca 4-5 fries om gangen til de er gyllenbrun.
- Server umiddelbart.
Etter steking dryss med mer fersk parmesan og hakket rosmarin. Sweet chili hvitløk saus er en god dipp til disse, sammen med en krydret sriracha aioli.