Spinat Pannekaker med Tyttebær

Spinat Pannekaker med Tyttebær

En perfekt måte å få i barna grønnsaker på, er å gjemme dem i pannekaker. Server med hjemmelaget tyttebærsyltetøy (laget av bare tyttebær, chiafrø og søtet med agave).

Mengde: 16 stk

Tid: 25 min

 

Tyttebærsyltetøy

Ingredienser

  • 400 g fryste tyttebær
  • 5 ss chiafrø
  • 120 ml agave

Fremgangsmåte

  1. Legg frossen tyttebær i en liten panne og varm de ved medium temperatur i 3-5 minutter til bærene begynner å smelte.
  2. Hell de varme bærene i kannen og ha i agave. Fest lokket. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maksimal hastighet. Bland i 30 sekunder eller til alt er helt glatt. Hell deretter blandingen i en bolle og rør i chiafrøene. La den avkjøles i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Spinat Pannekaker

Ingredienser

  • 5 dl havremel (eller annen melk – f.eks. Mandelmelk)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 banan, skrelt, halvert
  • 100 g grønnkål
  • 150 g frossen spinat, hakket
  • 1,5 dl havremel
  • 2 dl bokhvete mel
  • 1 ts natron
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i kannen i ovennevnte rekkefølge og fest lokket. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til maksimal hastighet.
  2. Bland i 30 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot bladene.
  3. Stek pannekakene i en panne på middels varme, ca 0,5 dl røre per pannekake. Bruk litt smør.
  4. Stek i ca 2-3 minutter, snu pannekaken og stek i ytterligere 1-2 minutter. Gjenta til hele røren er stekt.
  5. Server med syltetøy.

Tips! Synes du tyttebærsyltetøy er for surt, erstatt med jordbær i stedet.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *