Spinat Pannekaker med Tyttebær
En perfekt måte å få i barna grønnsaker på, er å gjemme dem i pannekaker. Server med hjemmelaget tyttebærsyltetøy (laget av bare tyttebær, chiafrø og søtet med agave).
Mengde: 16 stk
Tid: 25 min
Tyttebærsyltetøy
Ingredienser
- 400 g fryste tyttebær
- 5 ss chiafrø
- 120 ml agave
Fremgangsmåte
- Legg frossen tyttebær i en liten panne og varm de ved medium temperatur i 3-5 minutter til bærene begynner å smelte.
- Hell de varme bærene i kannen og ha i agave. Fest lokket. Velg hastighet 1. Start maskinen og øk til maksimal hastighet. Bland i 30 sekunder eller til alt er helt glatt. Hell deretter blandingen i en bolle og rør i chiafrøene. La den avkjøles i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Spinat Pannekaker
Ingredienser
- 5 dl havremel (eller annen melk – f.eks. Mandelmelk)
- 2 ss olivenolje
- 1 banan, skrelt, halvert
- 100 g grønnkål
- 150 g frossen spinat, hakket
- 1,5 dl havremel
- 2 dl bokhvete mel
- 1 ts natron
- ½ ts salt
- ¼ ts malt svart pepper
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i kannen i ovennevnte rekkefølge og fest lokket. Velg hastighet 1, start maskinen og øk til maksimal hastighet.
- Bland i 30 sekunder, bruk tamperen til å presse ingrediensene ned mot bladene.
- Stek pannekakene i en panne på middels varme, ca 0,5 dl røre per pannekake. Bruk litt smør.
- Stek i ca 2-3 minutter, snu pannekaken og stek i ytterligere 1-2 minutter. Gjenta til hele røren er stekt.
- Server med syltetøy.
Tips! Synes du tyttebærsyltetøy er for surt, erstatt med jordbær i stedet.